Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 21. szerda | Eleonóra napja

Hírek

 

Mit tehetünk a brutális rezsiszámlák ellen? Ma délután a Faluházban választ kaphatunk a kérdésre!

2022. november 22.

A drasztikusan megemelkedett rezsiköltségek nyomasztó terhet rónak a családokra, háztartásokra. Hasznos segítséget kínálunk azoknak, akik akár kevés pénzből valódi megtakarítást szeretnének elérni. Ebben Bárány Lajos budakalászi építőmérnök, energetikai szakember lesz a segítségünkre 2022. november 22-én a Faluház nagytermében 16 órakor kezdődő előadáson.

Takarékossági tanácsok, praktikus ötletek mellett szó lesz a családi házak gazdaságossá tételének fontosságáról, a gépészeti rendszerek korszerűsítéséről, a hőszigetelés hasznosságáról és az ezekre fordított költségek megtérüléséről is. Rövid elméleti ismeretek bemutatása és a praktikus tanácsok után az előadó válaszol a megjelent érdeklődő budakalásziak kérdéseire. Mindenkit szeretettel várunk!

energia-szigeteles-gazdasagossag

Így néz ki az átlagos hőveszteség a 60-as-70-es években tömegesen épült elavult épületeknél. A hazai lakásállomány 22 százalékát az ilyen adottságú „Kádár-kockák” teszik ki. Nem hőszigetelték és pazarló fűtési rendszerrel látták el őket. Az elmúlt évtizedekben kevés ilyen épület lett korszerűbb.