Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Mobil pumpapálya érkezett Budakalászra

2024. július 09.

Lelkes budakalásziak közreműködésével a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség egy mobil „pumpapályát” adott kipróbálásra a kalászi fiataloknak. A pálya biztonságos használatához a védőfelszerelések megfelelő viselése és a házirend betartása elengedhetetlen. A pumpapályán való sportoláshoz az elérhető videofilmek hasznos segítséget kínálnak. Hivatalos megnyitó július 11-én csütörtökön 16:00-kor lesz.

Az idei közösségi költségvetés keretében érkezett pályázati ötletek közül a sport- és élménypark létrehozására szavaztak a legtöbben. A megvalósítás több lépcsőben történik majd, a tervek kidolgozásához a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség javaslatait is figyelembe veszik. Lelkes civilek közreműködésével a szövetség szeptember végéig egy mobil pumpapályát adott kipróbálásra, amelyet a Lenfonó területén, a Mentáskert piac és a Budakalászi Tenisz Club szomszédságában helyezett el a város.

Mi az a pumpapálya?

A pumpapálya egy olyan körpálya, amelyen pedálozás helyett a kanyarok és hullámok segítségével testsúlyáthelyezéssel – föl-le mozgással, ún. „pumpálással” – tudjuk hajtani magunkat.

Hogyan használjuk a pumpapályát kerékpárral?

Hogyan használjuk a pumpapályát rollerrel?

 

Hogyan használjuk a pumpapályát görkorcsolyával?

 

Hogyan használjuk a pumpapályát gördeszkával?

 

A pálya a játszóterek új világát kínálja. A szabályok betartása mellett biztonságos kikapcsolódási- és sportlehetőség, valódi élmény a számítógépes játékok, az okostelefonok vagy a streaming csatornák bámulása helyett. Elsősorban a tizen- és huszonéves korosztálynak szól, de a különböző tudásszintű BMX-bringások, gördeszkások, rolleresek egyaránt használhatják. Hivatalos megnyitó július 11-én csütörtökön 16:00-kor lesz.

A mobil pumpapályát mindenki a saját felelősségére használja.

A pályára lépéssel és az azon való tartózkodással a felnőtt használó kijelenti, hogy mind magára, mind pedig a vele érkezett gyermekekre vonatkozóan elfogadja a házirendet és a felelősségviselés rendjét.

18 év alattiak csak felnőtt felügyelete mellett használhatják a pályát. A pálya kizárólag bukósisak viselésével használható, de a kesztyű, a könyök- és térdvédő is ajánlott felszerelés. Egyidőben legfeljebb öten használhatják a pályát, amely a Faluház parkolóján keresztül, a teniszpályák felől közelíthető meg.

Kiemelt kép: faberland.hu