Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Módosul a korlátozás a hosszú hétvégére Budakalászon

2020. április 30.

A járvány elleni védekezés Magyarországon a 2. fázisba lépett, az eddigi szigorú korlátozások helyett május 4-től Pest megye és Budapest kivételével minden más megyében védelmi intézkedések lépnek érvénybe (marad a védett vásárlási zóna a 65 éven felüliek számára, a kötelező maszkviselet és az ajánlott egyészségügyi távolság).

Pest megyében azonban ezen a hétvégén még az önkormányzatok döntenek a szabályozásról, tekintettel arra, hogy az összes megbetegedés 70 százaléka Pest megyében, a halálesetek 70 százaléka pedig a fővárosban van.

Budakalászon az Omszk és a Kálvária park 10-19 óra közötti lezárása, valamint a Duna parti területeken élő lakosok védelme érdekében a Duna-parti területek teljes lezárása pénteken, szombaton és vasárnap érvényben marad.

A Megyeri híd kerékpár sávjának lezárásával kapcsolatosan több megkeresés érkezett önkormányzatunkhoz, kérve egy kerékpáros tranzitútvonal biztosítását. Az önkormányzatnak természetesen nem célja a sport- és egyéni célú kerékpározás ellehetetlenítése. Az eddigi szigorú szabályozás a koronavírus okozta járvány terjedésének megakadályozására született.

Látva az országos helyzet enyhülését, és előzetesen egyeztetve a Magyar Kerékpárosklub és más civil szervezetekkel, a május 1-jei hosszú hétvégére lehetővé tesszük a korlátozás enyhítését.

 

 

 

Biztosítjuk a Megyeri hídról a kerékpáros lehajtást a 11-es út mellett haladó kerékpárúton, a Gát utca – Luppaszigeti út útvonalon. A tranzitútvonal kötelező haladási irányként értendő.

 

 

 

 

 

Célunk a folyamatos egyéni kerékpáros-forgalom lehetővé tétele a Dunakanyar, illetve a 11-es út irányába, de a Duna-part és a lakott területek felé a lehajtásokat és a csoportosulásokat továbbra is szigorúan korlátozzuk.