Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. szeptember 25. hétfő | Eufrozina, Kende napja

Hírek

 

Mozgásba lendült Budakalász

2023. június 01.

Tegnap, a Kihívás napja apropóján Budakalász is mozgásba lendült a Fitt Pilis-Dunakanyar „Mindenki mozog” program keretén belül.

A Kihívás napja (Challenge Day) 1982 májusának utolsó szerdáján indult két kanadai városban. A sportolásra ösztönző program azóta az egész világon elterjedt, Magyarországon 1991-ben rendezték meg először. A mozgalomhoz való csatlakozás feltétele az, hogy minden május utolsó szerdáján legalább 15 percet sportoljunk, de természetesen nem az a cél, hogy a fennmaradó 364 napon megússzuk a mozgást, hanem, hogy kedvet kapjunk rá és beépítsük a napirendünkbe.

A tavasz utolsó napján a Fitt Magyarország program munkatársai mozgatták meg a kalászi általános iskolásokat. A gyerekek lelkesen fogadták a kihívást, akárcsak a Polgármesteri Hivatal munkatársai, akik reggeli napindító tornával kezdték a szerdát.

A Faluház három ingyenes sportprogramja várta az érdeklődőket, volt, aki karonülő gyermekkel érkezett. Reggel gerinctornával indult a nap Harmat-Üveges Zsuzsival, 18 órakor zumba kezdődött Esztivel az udvaron, 19 órakor pedig az alakformáló tornára várt mindenkit Benedek Dóri a Bálteremben.

Aki lemaradt, ne szomorkodjon, a Sportos Budakalász programsorozat keretein belül számos programhoz alkalma lesz csatlakozni. Június 23-án Szent Iván éji túrát szervezünk, augusztus 24-én sportág- és különóraválasztó vár mindenkit, szeptember 16. és 22. között csatlakozunk az Európai Mobilitási Héthez, szeptember 17-én Tour de Kalász amatőr kerékpárversenyen biciklizhetünk, október 7-én őszi Tófutás, október 28-án pedig Geocaching.