Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Multifunkciós sportpálya a Kalász Suliban

2020. szeptember 30.

Budakalász Város Önkormányzata 2020 júniusában pályázatot nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetség Pályaépítő programjának keretén belül a Kalász Suli udvarán létesítendő rekortán borítású, multifunkciós sportpálya (14×26 m) létesítésére. Az Önkormányzat, MLSZ és a Váci Tankerület 2020. augusztus 18-án írta alá az együttműködési megállapodást a pálya megvalósítására.

A sikeres pályaépítési pályázat egyik feltétele volt, hogy a pályázó biztosítsa a TAO-forrást a felajánló cégek közvetítésével. A TAO források összegyűjtése Végh Attila intézményvezető munkájának köszönhető. A bruttó beruházási költség 30%-át biztosítja az Önkormányzat, mint pályázati önerő. A Váci Tankerületi Központ finanszírozásával valósultak meg a pálya építésének megkezdése előtti a terület-előkészítő munkák.

A sportpálya építési munkái megkezdődtek, 2020. szeptember 18-án történt meg a terület átadás, illetve 2020.szeptember 21-én a kitűzés. A kivitelező vállalkozónak 30 napja van a pálya megépítésére, mely időtartam a szerződés szerint az esős napokkal meghosszabbodhat.

A pályaépítést követően az udvari térkövezés az önkormányzat által biztosított térkövek felhasználásával valósul meg.

Folyamatban a Kalász Suli udvarának térkövezése, melyben helyet hagynak a hamarosan ültetendő fáknak.