Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett napja

Hírek

 

Munkában a budakalászi kézilabdázók

2022. augusztus 09.

Túl a jól megérdemelt nyári pihenőn, már az új szezonra készül az élvonalban szereplő budakalászi férfi kézilabdacsapat. Az együttes remek évet zárt, amit a Liga Kupa megnyerésével sikerült megkoronázni, és a vezetés a folytatásban is számít a jó eredmények elérésére.

A budakalásziak július 18-án kezdték meg a felkészülést, és a szakmai stáb napi két edzést vezényel a társaságnak. Délelőtt az erőnlét fejlesztésére fektetik a hangsúlyt, délután pedig termi edzés következik, ahol már előkerül a labda és a taktikai elemekkel is foglalkoznak az edzők. A szeptemberi bajnoki rajtig természetesen előkészületi mérkőzések is szerepelnek a programban, és a remények szerint ez az idő elég lesz arra, hogy az új igazolások beépüljenek, a csapat pedig összerázódjon.

Általában hiányposztra igazolunk: ha elmegy valaki, akkor kell hozni helyette játékost – fogalmazott Csoknyai István vezetőedző. – Idén nyáron az irányító poszton erősítettünk, az együttes magja együtt maradt. A felnőtt csapatunk legfiatalabb játékosa a balszélső poszton játszó Berényi Barnabás lesz. Továbbra is törekszünk arra, hogy minél kevesebb külföldi játékosunk legyen. Amikor idekerültem, még öt légiósunk volt, a következő évadban már csak három szerepel az együttesben, vagyis elsősorban a tehetséges magyar kézilabdázókban bízunk. Az első évemben kivívtuk a bennmaradást, az idén a nyolcadik helyen végeztünk a bajnokságban, ami összességében reálisnak mondható. A Magyar Kupában, a klub történetében először, bejutottunk a négyes döntőbe, a Liga Kupát pedig veretlenül megnyertük. Nagy vágyunk, hogy a következő három évben az első ötbe bekerüljünk, de tudni kell, hogy pokolian erős az élmezőny.”

A kalásziak az első edzőmeccsüket 35-28-ra megnyerték a Dabas ellen, majd hét góllal kikaptak a Tatabánya otthonában.

Legutóbb a Tatabánya otthonában játszott edzőmeccset a budakalászi együttes. Fotó: Budakalász Kézilabda.