Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 26. hétfő | Edina napja

Hírek

 

Nagy átmérőjű vízvezeték épül a Pilisi-medencében

2023. december 04.

Tavasszal kezdődhet a Pilisi-medence ivóvíz-hálózatának bővítése. Az állami beruházástól a Pilis-Dunakanyar magasan fekvő települései vízellátási problémáinak megoldását várják, de a vízellátás biztonsága mindenütt javulni fog. A munkálatok idején nagy lesz a felfordulás.

Már zajlanak az állami beruházás előkészületei, melynek során a Duna-parti kutaktól a víztároló medencéig 8 kilométer hosszon új, 500 milliméteres vízvezeték épül. A tervek elkészültek, a nyomvonallal érintett ingatlanok tulajdonosait a kivitelező Mészáros és Mészáros Zrt. már megkereste. A DMRV várhatóan tavasszal kezdődő beruházása főként a magasan fekvő települések vízellátási problémáinak megoldását célozza, de nálunk is növeli a vízellátás biztonságát.

Az építkezés az érintett településeken jelentős felfordulással jár majd. Mivel a munkálatok Budakalászt jelentősen érintik, ezért fokozott figyelemmel kísérjük az Európai Unió által finanszírozott állami beruházás sorsát és beszámolunk a részletekről.

A 11-es út alatt húzódó vízvezetékek cseréje is szükséges

Tavasszal a 11-es út szentendrei szakaszának felújítását – hasonlóan az északi elkerülő út megépítéséhez – gazdasági okokra hivatkozva a kormány levette  a régiós állami beruházások listájáról. Mivel a projekt nemrég ismét napirendre került, Szentendre polgármestere arra kérte az építési és közlekedési minisztert, hogy az útfelújítást és a közvetlenül az út mellett húzódó vízvezeték cseréjét egy időben végezzék el.

Az autósztrádányi forgalmat bonyolító 11-es úton egy-egy baleset vagy műszaki meghibásodás az egész Dunakanyar közúti közlekedését megbénítja. A várható közlekedési káosz egyszer is elég lesz, ezért mindenképpen indokolt az állami munkálatok összehangolása. Az Építési és Közlekedési Minisztérium jelezte, a projekt egyelőre fel van függesztve, kormánydöntésre várnak.

A fél méter átmérőjű vízcsövek folyamatosan érkeznek a DMRV szentendrei telephelye közelébe. Nyolc kilométernyi új vízvezeték épül, hogy ne legyenek nyáron vízkorlátozások.