8 °C

Budakalász

2020. február 29. szombat,

Hírek

 

Nagykoncertek, tűzijáték és gyerekprogramok a 10. Városnapon

2019. szeptember 09.

Tíz éve nyilvánították Budakalászt nagyközségből várossá. Idén a “10 éves a város” rendezvénysorozattal még több közösségi élményt szerzett a város Budakalász polgárainak, így ez alkalommal a Városnap is háromnaposra bővült. A jubileumi fesztiválon több, mint húszféle program várta a  budakalásziakat. Sörfesztivál, zene, tánc, játék és hatalmas városi piknik: mi is történt az év legnagyobb kalászi ünnepségén?

Pénteken a Sörfesztiválon természetesen a söré volt a főszerep izgalmas sörivóversennyel egybekötve. Felléptek sváb zenét játszó zenészek, valamint táncosok, emellett rock and roll dallamokra is táncra perdülhettek a jelenlévők.

Ezen a napon érkeztek Budakalász testvérvárosaiból, a németországi Kahl am Mainból és a vajdasági Ada városából delegációk, hogy együtt ünnepeljenek a budakalásziakkal a város legnagyobb rendezvényén.

Szombat délelőtt a gyerekek szórakozhattak: a hatalmas csúszdát, az ugrálóvárakat, a gokartot és a kisvasutat nagy örömmel próbálták ki. Eközben Farkasházi Réka zenekarával utánozhatatlan kedvességgel kötötte le a zenére kíváncsi kicsik figyelmét. Még az időnkénti eső sem szegte kedvét a gyerekseregnek: a beltéri kockakiállításon már a nyitás után is sokan nézelődtek, játszottak.

A Művelődési Házban Rogán László polgármester megnyitotta a “10 éves a város” című kiadvány képanyagából rendezett tárlatot, amelyet érdemes végigböngészni és rácsodálkozni: mennyi részletében változott Budakalász az elmúlt évtized alatt.

Délután polgármesteri köszöntés, ajándék és torta várta a tízéves Csink Laurát, aki elsőként érkezett budakalászi újszülött volt a várossá nyilvánítást követően.

A déli órákban a budakalászi fellépőké volt a szabadtéri színpad, majd később Török Ádám és az IceCream supersession blues dallamokkal, jammelve varázsolt laza szombat délutáni hangulatot. A Sokol 403 a rendszerváltás környéki évtizedek nagy slágereit hozta el a budakalásziaknak.

Tudták, hogy a Karthago negyven éve az eredeti felállásban zenél? Takács Tamás velük szerzett országos ismertséget a nyolcvanas évek elején. Meg kell mondani: a fiúk még mindig tudják, hogy mi az a rock! Elismerés illeti a zuhogó esőben az esernyők és a sátrak alatt álló közönséget. A nap végén a tűzijáték okozott felejthetetlen élményt a látogatóknak.

Teljes galéria: ITT