Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Nem kell többet orvosi igazolás a hiányzások miatt!

2022. november 11.

A budakalászi intézményekben nem kérnek gyermekorvosi igazolást a hiányzások miatt, már a szülő kompetenciája igazolni az intézménytől való távolmaradást. Ahogy arról az eduline is beszámolt, a rendszer működik!

Az igazolások kiállítása rengeteg időt vett el a betegellátástól, nem beszélve arról, hogy a már gyógyult gyermekek a betegrendelésen várakozók között újra visszafertőződhettek. Az új rendszer, ahol a szülők szavát nem kell a gyermekorvosoknak hitelesíteni a felesleges adminisztrációval, működik! A szülőknek kevesebb kört kell futniuk, a gyermekorvosi betegellátásra és a betegségmegelőző intézkedésekre több idő jut.
Budakalászon kívüli intézményekbe járó gyermekeknek sem állítanak ki igazolást, ebben az esetben az ITT elérhető levelet és igazolást elegendő kitölteni és bevinni az adott intézménybe.
Minden intézménynek jogszerű lehetősége van arra, hogy orvosi igazolás helyett szülői nyilatkozatot/igazolást kérjen a hiányzás időtartamáról.
20/2012 (VIII.31) EMMI rendelet 51§ 2) (b) a gyermek, a tanuló beteg volt, és azt a házirendben meghatározottak szerint igazolja.
Ennek alapján indítványozható az intézmények házirendjének orvosi igazolásokra vonatkozó része.

Korábbi, kapcsolódó cikkünket IDE kattintva érheti el.