Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 26. hétfő | Edina napja

Hírek

 

Növény cserebere márciusban

2024. január 31.

Jó páran lehetünk Budakalászon, akik a tavaszi át és szétültetésekkor nem tudják, hogy hova fogják bepakolni, hol fogják teleltetni az egyre több és több cserepes növényt, közben nap mint nap új, szép virágokat ismernek meg és mindig van egy-két faj, amit szeretnének beszerezni. Közeledik a jó idő és bár a tavasz még odébb van, az átültetéseket már sokan megterveztük, esetleg a nagyobb cserepeket és a virágföldet is beszereztük.

Március 14-én, 16 órától 18 óráig a Mentáskert Termelői Piacon növény csereberét hirdetünk. Bárki csatlakozhat, aki minden évben kigyökerezteti a letört leander ágakat és már nem tudja hova rakni őket, ellenben szeretne pár cserép páfrányt vagy monszterát. Esetleg szétültetne egy nagyobb tő klíviát, de az új tövek helyett gumós begóniáknak jobban örülne. A növény cserebere keretein belül ingyen, zölden, fenntartható módon újíthatjuk meg a növényeink állományát, esetleg még gondozási tippeket is megoszthatunk egymással.

A Mentáskertben lesz hely bőven, pusztán két dolgot kell betartanunk:

  • Csak cserélni tudjuk a növényeket, árusítani, megvásárolni nem, tehát pénzmozgás nem lesz.
  • Kizárólag egészséges növényeket hozhatunk, nehogy kellemetlenséget okozzon valakinek egy levél alatt megbúvó pajzstetű.

Aki szeretne csatlakozni, kérjük, három kattintással töltse ki az regisztrációs kérdőívünket, hogy minél jobban felkészülhessünk:

REGISZTRÁCIÓS KÉRDŐÍV

Fotó: unsplash.com