Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 15. szombat | Jolán, Vid napja

Hírek

 

Nyakunkon a fűtési szezon, gondoljunk a kéményseprésre!

2023. szeptember 22.

Nyakunkon a fűtés szezon, de amíg kitart a meleg, kevesen gondolnak a kéményseprésre, pedig érdemes minél korábban időpontot egyeztetni.

Az ellenőrzésről az alábbiakat olvashatjuk a Katasztrófavédelem oldalán: „szilárd tüzelőanyaggal működő berendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők, valamint tartalék kémények esetében évente egyszer, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények vagy kéményrendszerek, illetve tartalék kémények esetén kétévente egyszer díjmentes.”

2018 óta a családiház-tulajdonosok saját maguknak igénylik a kéményseprést. Ha valaki évről évre a kényelmesebbnek tűnő halogatást választja, lehet, hogy 2018 januárjától nem látta szakember a kéményeit. Nézzük, milyen rendszerességű ellenőrzést ajánl a Katasztrófavédelem:

A kéményseprőipari munka elvégeztetésének ajánlott üteme a szilárd tüzelőanyaggal működő berendezésekhez kapcsolódó kémények, valamint tartalék kémények esetén évente egy, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények vagy kéményrendszerek, illetve tartalék kémények esetén kétévente egy, míg az égéstermék-elvezetők teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata négyévente egy alkalom. – olvashatjuk a Katasztrófavédelem oldalán.

Hogyan tudunk percek alatt időpontot egyeztetni az ingyenes ellenőrzésre?

A https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/oldalon sajnos továbbra sem tudjuk kiválasztani a Pest megyei települések legördülő listájából Budakalászt. A problémát a honlap üzemeltetőjének még augusztusban jeleztük, de sajnos egyelőre még nem sikerült azt orvosolni, azonban így is több lehetőségünk van az időpont foglalásra: