Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 08. péntek | Mária napja

Hírek

 

Nyári cserkésztáborok beszámolói

2019. szeptember 10.

A 1111.sz. Szent István Cserkészcsapat vezetősége összefoglalójának segítségével újra bepillantást nyerhetünk a cserkészek életének meghatározó élményeit nyújtó nyári táborok mindennapjaiba.

Cserkésztábor a Sajó partján

Az 1111-es számú Szent István Cserkészcsapat idei csapattáborát a vadságáról és szépségéről híres Sajó folyó partján tartotta meg. Csapatunk kétévente igyekszik vízi tábort szervezni, így idén a cserkész (zöld nyakkendős) korosztály számára 10 napon keresztül volt lehetőség élvezni a természet és a folyó adta lehetőségeket. Táborunkban 15 őrs vett részt, összesen 150 fő, akik ebben a két hétben megismerkedhettek a borsodi tájjal, a Hernád és Sajó folyók szeszélyes természetével, fejleszthették vízi ismereteiket. Munkánk során törekszünk a gyerekek testi és lelki fejlesztésére egyaránt. Közösségi játékok, ügyességi feladatok, valamint mozgásos tevékenységek színesítik a programot. A napi feladatok ellátása után pedig a folyó hűsítő vize és az esti tábortüzek gondoskodnak a gyermekek és az önkéntes vezetők kikapcsolódásáról. Ezúttal szeretnénk köszönetet mondani a VIDRA SE-nek a kenuk biztosításáért, így még felejthetetlenebb volt a közös táborozás.

Csapatunk a csatlakozni vágyó második osztályos tanulóknak toborzást hirdet, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Részletek a www.cserkeszek.hu honlapunkon, illetve a hivatalos Facebook oldalunkon, valamint az iskolák faliújságain várhatók szeptember elején.

Kiscserkészek tanyázása a Gemenci erdőben

Tanyázás néven idén is volt a budakalászi 1111. számú Szent István Cserkészcsapat által szervezett, legkisebb cserkészeinek szánt nyári tábor.

A tavaly is részt vevő Szent Rita rajhoz most csatlakozott még 4 őrs, akik külön altáborban élvezhették a programokat, így az önkéntes vezetőkkel együtt a tábor létszáma 150 fő volt. A tábor helyszínét a Szekszárd mellett lévő Sötétvölgyi gyermektábor biztosította, ahol a gyerekek idén már nomád körülmények között táboroztak. Első nap az őrsvezetők segítségével megtanulhatták, hogyan kell felépíteni a tábort, a többi napon már rengeteg programban, játékban volt részük, sőt még egy napos portyára is elmentek. Ügyesen helytálltak az első megpróbáltatásokon és jó hangulatban teltek a napok. Igaz a nyári tábornak vége, de októberben újra kezdetét veszik az őrsgyűlések. Reméljük ismét felejthetetlen év veszi kezdetét!

  1. sz. Szent István Cserkészcsapat vezetősége