Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 15. szombat | Jolán, Vid napja

Hírek

 

Októberig ilyen változások jönnek a HÉV-közlekedésben

2023. szeptember 17.

Pályakarbantartás miatt szeptember második felében több ütemben változik a H5-ös HÉV közlekedési rendje. Szeptember 22-ig, péntekig Budakalásznál mindkét irányban a Szentendre irányú peronnál áll meg a HÉV, amely a módosított menetrend szerint, hétköznapokon reggel és délután Békásmegyer és Szentendre között a megszokottnál ritkábban jár.

Szeptember 24-éig egyes, eredetileg Szentendréig közlekedő vonatok csak Békásmegyerig járnak. Alternatív eljutásként ebben az időszakban a Volánbusz Szentendre, illetve Pomáz térségében közlekedő járatait javasolja a MÁV-HÉV.

A szerelvények Budakalásznál szeptember 22-éig a Szentendre irányú peronnál; szeptember 23-án és 24-én a Batthyány tér irányú peronnál állnak meg mindkét irányban. Szeptember 18-ától 22-éig Békásmegyerről a Batthyány tér felé mindkét vágányról indulhatnak a vonatok.

Szeptember 23-án, 24-én, 30-án és október 1-jén a HÉV rövidített útvonalon, csak Békásmegyer és Szentendre között jár. A kimaradó szakaszon – a Batthyány tér és Békásmegyer között – a H5-ös pótlóbusszal lehet utazni. A csatlakozások biztosítása érdekében a 137-es és a 237-es buszok napközben és késő este néhány perccel később indulnak a Szentlélek térről.

A kusza menetrendmódosítás főleg a Szentendre irányú forgalmat érinti. Aki nem akarja az ideiglenes menetrendet böngészni, az használja a BudapestGo applikációt, amiben a budapesti és a külső szakaszokra is talál percre kész menetrendi információkat, jegyeket, illetve bérleteket vásárolhat.

További részletek a MÁV-HÉV honlapján olvashatók.

Nyitókép: MÁV-HÉV Zrt.