Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Ökumenikus imahét Budakalászon is

2023. január 20.

Tegnap megtelt hívekkel a Budakalászi Református Gyülekezet temploma; megtartották az ökumenikus istentiszteletet Budakalászon, ahol öt felekezet lelkipásztora is megszólalt.

Balról jobbra: Debreceni László (Budakalászi Evangéliumi Közösség), Bereczky Örs (Budakalászi Református Gyülekezet), Debreceni Árpád (Kalász Baptista Gyülekezet), Bereczky Judit (Budakalászi Református Gyülekezet), Győri János Sámuel (evangélikus plántálás), Varga Zoltán (Budakalász katolikus plébánosa).

Az ökumenikus imahét idei közös istentisztelete 19-én, 18 órakor kezdődött a református templomban, amit a református közösség nemrég megalakult kórusa nyitott meg. Bereczky Örs, mint az ökumenikus alkalom házigazdája köszöntötte a résztvevőket, majd Debreceni Árpád imában kért áldást a felekezetek egységére és az összejövetelre. Három rövidebb prédikációt hallhattak az egybegyűltek, elsőként Varga Zoltán plébánostól, majd Győri János Sámuel plántáló lelkésztől, végül Debreceni László lelkipásztortól, aki 2022 nyara óta Kiss Péterrel együtt pásztorolja a Budakalászi Evangéliumi Közösséget. Az alkalom alatt többször is felcsendültek a gyülekezetekben ismert énekek, melyeket Győri János Sámuel gitáron, Bereczky Judit pedig fuvolán kísért. Az alkalmat a hitvallás és közös imádság követte. A meghitt, közös istentisztelet végén szeretetvendégségre hívták a közösségek tagjait, ahol a hívek tudtak egymással beszélgetni, erősíteni a testvéri kapcsolatokat. Ezúttal is köszönjük Bereczky Örsnek és Juditnak a szervezést, valamint, hogy otthont adtak az ökumenikus imahét istentiszteletének!

Budakalászi Református Gyülekezet kórusa