Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. május 19. vasárnap | Ivó, Milán napja

Hírek

 

Oltásellenes propaganda

2021. március 25.

Dr. Tordas Dániel ma reggel jelezte, hogy éjszaka valaki COVID-19 oltásellenes propagandalapokat dobott az orvosok postaládájába. Mint Tordas doktor írta „mindannyian erőn felül küzdünk, nem beszélve a kórházi kollégákról, és azon emberekről, családokról, akiket a pandémia súlyosan érintett, ezért a jelen rendkívüli járványhelyzetben nem lehet efelett a jelenség felett elsiklani.”

A Városrendészet a térfigyelő kamerák adatait elemzi és alapos gyanú esetén átadja a rendőrségnek azokat.

Egy önkéntes orvostanhallgató a kórházakban zajló emberfeletti küzdelemről nemrég úgy fogalmazott, hogy „ennyi beteget lehetetlen ellátni, de akkor is megpróbálják”. A beszámolóját tartalmazó írást érdemes elolvasni>>

Néhány nappal ezelőtt Dr. Göbl Richárd, Budakalász polgármestere felhívást adott ki, melyben úgy fogalmazott:

a járvány legyőzése és a negyedik hullám megelőzése az oltási program gyors végrehajtásán múlik. Ebben jól állunk, de az, hogy a harmadik hullám csúcsán hányan kerülnek napokon belül kórházba, hány honfitársunkat veszítjük el, az a mai korlátozó intézkedéseken és a lakosság önfegyelmén múlik. (…) Egyszerre kell erőltetett menetben folytatni az oltási programot és erősíteni a személyes védekezést, az egymástól való távolságtartást.

A kezdőkép illusztráció. Forrás: www.unsplash.com