Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 09. szombat | Natália napja

Hírek

 

Omszk park

2019. október 07.

Gumiborítású futópálya, sétány, fitneszgépek, sportpályák, játszótér, napelemes közvilágítás, rendezett környezet: az Omszk parkot komplex, minden korosztály igényeit kiszolgáló sport és rekreációs központtá alakította az Önkormányzat.

Az első lépés a tó körüli 1.800 méter hosszú gumiborítású futópálya megépítése volt, amit a 2016-os őszi Tófutás alkalmával adtak át a városlakóknak. A beruházás részeként napelemes világítás kiépítése is került a pálya köré. Ezzel egy időben fitneszgépeket telepítettek a parkba. Ezt követően a lakossági igényekre reagálva a gyalogosok számára 1.100 méteres sétányt építtetett az Önkormányzat, így a sportolók mellett a parkot kikapcsolódásra használóknak is kulturált körülményeket teremtettek. A rekortán pálya és a napelemes világítás mintegy 64 millió, a sétány pedig 31 millió forintból készült el.

A parkban található sportcsarnokban, a mellette épült teniszpályán, valamint a focipályán sportolhatnak szervezett keretek között és egyénileg is a budakalásziak. A BMSE sportolói számára emellett több fejlesztés megvalósult, így műfüves pálya és pályafedés készült az elmúlt években. A sportcsarnokban pedig jelentős fejlesztéseket végzett a bérlő a kor elvárásainak megfelelő színvonal biztosítására. Mind a sportcsarnokot mind pedig a focipályát a kalászi iskolák diákjai is használják tornaóráik során.

A város sport iránti elkötelezettségét mutatja, hogy számos sportegyesület működését támogatja az Önkormányzat, éves szinten ez 20-25 millió forintot jelent. Emellett évente hat alkalommal sportrendezvényeken mozgatja meg a lakosságot.

Az Omszk park látogatói számára 2017-ben térköves, rendezett, 64 autó befogadására alkalmas parkoló épült a parton.

A képek sorrendben:

1. A Omszk park jelenleg

2… és évekkelezelőtt

3. Szelfibútor és rekortán pálya a tóparton