Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 10. szombat | Gréta, Margit napja

Közmeghallgatás 2020 tavasz

 

Rendhagyó „közmeghallgatás” 2020 tavasz

Az önkormányzati közmeghallgatásokon a település lakói közvetlenül a képviselő-testülethez intézhetik kérdéseiket és javaslataikat, ekképp közvetlenül is részt vehetnek az önkormányzati feladatok meghatározásában és végrehajtásában. A március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet, majd a májusig fennálló kijárási korlátozások miatt az idei évre tervezett első közmeghallgatás nem tudott a szokásos módon, személyes részvétellel lezajlani, az önkormányzat mindenképp megszerette volna adni a kérdésfeltevés lehetőségét, ezért nem egyszerűen elhalasztotta az eseményt, hanem április 26-ig e-mailben adott lehetőséget a helyi közügyekkel kapcsolatos kérdések elektronikus elküldésére.

Az önkormányzathoz 17 beküldőtől közel 70 kérdés érkezett a kozmeghallgatas@budakalasz.hu e-mail címre. A feltett kérdésekre adott válaszokat a beküldők már megkapták, az összes választ pedig az alábbi pdf-ben tesszük elérhetővé azért, hogy a válaszokból ne csak a kérdés feltevői, hanem minden érdeklődő budakalászi informálódhasson.

Emellett az alábbi összefoglaló videóban dr. Göbl Richárd polgármester valamint Forián-Szabó Gergely és Nagel István alpolgármesterek tematikusan adják meg a válaszokat a feltett és sokakat érintő kérdésekre.

A videó az alábbi képre kattintva indul el:

 

Rendhagyó „közmeghallgatás” kérdés-válaszok 2020

(A dokumentumban lehetőség van a ctrl+f billentyűkombinációval kifejezésekre rákeresni, így könnyebb lehet a minket érintő témákhoz kapcsolódó kérdés-válaszokat megtalálni a több mint 30 oldalas dokumentumban.)

Ahogy dr. Göbl Richárd a videó végén fogalmaz: „Reméljük, hogy az őszi közmeghallgatás már a megszokott módon, személyes részvétellel történhet.”

A 2019. novemberi közmeghallgatásra beküldött és a helyszínen elhangzott kérdések és a rájuk adott válaszok az eseményt követően szintén felkerültek a weboldalra. Az akkori kérdés-válaszok ezen az aloldalon olvashatók>>