Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Országgyűlési Képviselő

 

DR. VITÁLYOS ESZTER


TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR!

Drága Budakalásziak!

Vitályos Eszter vagyok, az Átölel a Pilis-Dunakanyar Szövetség alapítója, jogász, pócsmegyeri kétgyermekes családanya, vívó, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségi tagja. Orbán Viktor miniszterelnök úr 2020-ban kért fel a térség választókerületi elnökének.

Ami Budakalászt illeti, egy év alatt elértük, hogy megindulhat az elkerülő út építése, amelynek köszönhetően a 11-es számú főút Szentendre és Budakalász között 2×3 sávossá bővül. 2021 augusztusában adtuk át a vadonatúj Patakpart Általános Iskolát Budakalászon, elindulhat a Kalász Suli Általános Iskola tornaterem beruházásának az előkészítése 90 millió forint összegben, az Önkormányzat 185 380 000 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert az Omszk parki játszótér és környezetének felújítására, továbbá megújul a Cseresznyés utca és megvalósul a vízelvezető rendszer kiépítése. Az uniós források megnyitásának köszönhetően pedig a település civil- és egyházi szervezetei, vállalkozásai, valamint az önkormányzat számára is megnyílik az az országosan elérhető 10.000 milliárd forintos keret, amelyből a régóta várt fejlesztések elvégezhetők lesznek.

Az Átölel a pilis-Dunakanyar stratégiánk megalkotásakor kérdőíves kutatást végeztünk a lakosság körében, amely Budakalász tekintetében azt mutatta, hogy elsősorban a közlekedésfejlesztésre (29,8%), másodsorban az egészségügyi ellátás fejlesztésére (16,9%), illetve az épített- és természeti örökségvédelemre (14,6%) kell fektetnünk a legnagyobb hangsúlyt.

A teljesség igénye nélkül Budakalász tekintetében a legfontosabb, hogy megindul az elkerülőút építése, amelynek köszönhetően jelentősen csökkenthető az átmenő autóforgalom, a zaj és légszennyezés, valamint biztonságosabbá válik a települési úthálózat a gyalogosok és a kerékpárosok számára egyaránt. Az egészségügy vonatkozásában a megoldást egy észak-budai centrumkórház létrejöttéig összehangoltabb és hatékonyabb betegirányítási rendszerben, a rendelőintézetek felújításában és infrastrukturális felszereltségük, valamint a háziorvosi praxisközösségek támogatásában látjuk azon túl, hogy térségi mentőállomásainkat is fejlesztenünk kell.

A korszerűtlen csatornahálózat és a vízközmű-infrastruktúra hiányosságaira megoldást jelenthet a – 2022-től térségünkben is elérhető – Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretében megnyíló, kifejezetten a fenntartható víziközmű rendszerek építésére és fejlesztésére rendelkezésre álló, több mint 228 milliárd forintos keretösszeg.

A fentiek alapján igyekszem bizonyítani, hogy jól irányzott támogatással, emberséges magatartással és megfelelő odafigyeléssel csodákat tehetünk ebben a térségben. Ha ezt szem előtt tartjuk, olyan fejlődésnek lehetünk részesei, amely meghatározza térségünk jövőjét és biztos hátteret ad majd gyermekeinknek és az unokáinknak.

Számíthattok rám, ahogyan én is számítok rátok!

 

Email cím:

vitalyos.eszter@fidesz.hu