18 °C

Budakalász

2020. május 28. csütörtök, Csanád, Emil napja

Polgármester

 

dr. Göbl Richárd polgármester

Dr. Göbl Richárd, orvos vagyok. Tősgyökeres budafoki családba születtem. A szüleim pályájuk kezdetén egyetemi tanárok voltak, keresztény, konzervatív értékek mentén neveltek fel minket. Ennek megfelelően kerültem a Piarista Gimnáziumba, ahol érettségiztem, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem orvosi diplomát és közel 40 éve az egészségügyben dolgozom. Tíz éve az orvostanhallgatók képzésében is részt veszek.
1982-ben, leendő feleségem révén ismerkedtem meg Budakalásszal. Ő gyermekkorától élt itt és 1984-ben itt tartottuk meg az esküvőnket is. Ezt követően a munkánk átmenetileg más vidékhez kötött, 15 évig csak „hétvégi budakalásziak” voltunk. 1999-ben, a lakásunk elkészülte után költöztünk haza, ekkor már öt gyermekünkkel.
A közéletben először 1994-ben vettem aktívan részt, akkor egy kis vidéki településen voltam tagja az ottani képviselőtestületnek. 1998-ban országgyűlési képviselőjelölti megbízással is megtiszteltek az ismerőseim, barátaim. Bár egyéni mandátumot nem szereztem, de a csapatunk bejutott a Magyar Országgyűlésbe.
2005-ben a Tisztelt Ház orvosa lettem, így beleláthattam az Országgyűlés működésébe. A kórházi állásom mellett közel 10 évig a budapesti hajléktalanok ellátásában is részt vettem.
Elképzelésem szerint egy polgármesternek holisztikus szemlélettel kell rendelkeznie, az ellenségeskedés helyett termékeny vitákat és együttműködést kell teremtenie városunkban.
Célunk, hogy Budakalász élhetőségén javítsunk, állítsuk meg a zsúfoltság további növekedését, kezeljük a közlekedési problémákat, tegyünk rendet az építési szabályzatban, és őrizzük meg a természeti környezetből, ami még megmaradt és ha lehet, állítsunk is vissza az elveszett értékekből.
Mindezt pedig korrupciótól mentesen, tisztán, a szakmai érvek és a közösségi érdekek mentén hajtsuk végre.

E-mail: polgarmester@budakalasz.hu