Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 09. szombat | Natália napja

Hírek

 

Összefoglaló: november 7-i testületi ülés

2019. november 21.

A november 7-i első testületi ülésen nyolc napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület. Az ülés elején dr. Hajnal Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a választási bizottság beszámolóját, majd a Fidesz kompenzációs listájáról – dr. Krepárt Tamás, Ercsényi Tiborné és Kaltner Károly visszalépése után – mandátumhoz jutott Tolonics István tette le képviselői esküjét.

Ezt követően megválasztották a bizottságok külsős tagjait, majd ők is letették esküjeiket. A bizottságok összetétele a weboldalon itt található: https://www.budakalasz.hu/onkormanyzat/bizottsagok/

Harmadik napirendi pontként egy ideiglenes bizottság létrehozását tárgyalta a testület, mely az elmúlt évek ingatlanértékesítéseinek és –hasznosításainak gyakorlatát hivatott vizsgálni.

Negyedik napirendi pontban Budakalász Város Önkormányzat idei költségvetési rendeletének 3. számú módosítását tárgyalták, amelyre főként bizonyos állami többlettámogatások okán volt szükség.

Az ötödik napirendi pont a „Patakpart iskola” finanszírozásával kapcsolatos szerződés módosítása volt, amelynek kapcsán polgármester úr elmondta, hogy bizonytalan, hogy 2020 szeptemberére állni fog-e az iskola. Képviselőtársai bejárták az építkezést, s a november 7-ig megtekintett állapotból még nem lehet tudni, hogy elkészül-e vagy sem időre. Az iskola kapcsán az önkormányzat friss közleménye itt olvasható: https://www.budakalasz.hu/patakpart-altalanos-iskola-jelentos-hatarido-hosszabbitast-ker-a-kivitelezo/

A hatodik napirendi pont a Taván dűlő zárt szennyvízelvezető hálózat I. ütem” közbeszerzési eljárás eredményének megállapítását célozta meg, melyet a képviselő-testület 10 igen, 1 tartózkodással érvényesnek fogadott el és egyhangú szavazással a képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert az építésre vonatkozó vállalkozási szerződés aláírására a Derby 2000 Kft.-vel.

Ezt követően a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítására vonatkozó pályázat kiírásáról tárgyaltak, s szavazták azt meg egyhangúan. Ugyanúgy, ahogy a Budakalászi Jóléti Szolgálat Alapítvány támogatási kérelmének elbírálásában is egyhangúan megszavazott a képviselő-testület 600.000 forint támogatást az Alapítvány részére, amelyet az általuk koordinált elsősegély- és újraélesztési ismeretek elméleti és gyakorlati oktatásához, valamint az oktatáshoz szükséges eszközök beszerzéséhez fognak felhasználni.

A testületi ülés jegyzőkönyve weboldalunkon elérhető: https://www.budakalasz.hu/onkormanyzat/kepviselo-testuleti-ulesek/kepviselo-testuleti-ulesek-2019/

A következő testületi ülés 2019. november 28-án, csütörtökön lesz. Az esemény nyilvános, helyszíne a Polgármesteri Hivatal nagytárgyalója.