Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Összeült az első szociális kerekasztal

2020. január 09.

A 2011 Egyesület őszi választási programjában a budakalászi elesettek segítésének szándéka is kiemelt helyen szerepelt. A korábban gyakran tapasztalt szociális érzéketlenséggel szemben az új városvezetés nem akarja a szőnyeg alá söpörni azt, hogy Budakalászon is vannak olyan családok vagy idős egyedülálló emberek, akiknél a szükség gyakori vendég, a létfenntartás is napi nehézség. Miattuk hívtuk össze az első szociális kerekasztalt, melyen a Családsegítő Szolgálat, az Idősek Klubja, a Karitász, a Védőnői Szolgálat és a Vöröskereszt vezetői, illetve munkatársai, valamint Forián-Szabó Gergely és Nagel István alpolgármesterek, illetve a Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottságának több tagja vett részt.

Fontos tanulság volt, hogy megfelelő fórum híján a karitatív és a hivatásos szervezetek korábban nem tudták összehangolni tevékenységeiket. Az első hagyományteremtő ilyen alkalmon valamennyien részletesen beszámoltak céljaikról, az általuk végzett munkáról, így a résztvevők nem csupán a városvezetés szándékairól informálódhattak, hanem személyesen is találkoztak, egymásról, egymástól közvetlen információkat kaphattak. Mindenki nagyon fontos állomásként értékelte az eseményt, a résztvevők a konkrét segítségnyújtás mellett fontos célként fogalmazták meg a tájékoztatás és a szemléletváltás elősegítését és a későbbi folyamatos egyeztetést is.

Az összehangolt működéstől hatékonyságnövelést várunk, mely az összefogás erejével és az önkormányzat elkötelezett közreműködésével a szükséget szenvedők és krízishelyzetben lévők számára kézzelfogható segítséget kínál.