Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Őszi tófutás

2018. október 11.

Ezúttal a futásban mérhették össze erejüket és kitartásukat a mozgást kedvelő városlakók. A tóparton a fűzfák alatt már kora reggeltől gyülekeztek a lelkes résztvevők. A tavaly már jól bevált helyszínen, az Omszk park József Attila utca felé eső oldalán, az őszi fák festői környezetében fogadták a nevezéseket, számos kategóriában kor és nem szerint. Az égiek kegyesek voltak, így a melengető verőfényben készülődhettek az indulók. Láthattunk bikinifelsőben napozókat is, volt aki mégis biztosra ment és sapkát – sálat húzott.

A rendezvényt frissen rendbe tett környezet várta az önkormányzati zöldkarbantartók jóvoltából. A Kós Károly Művelődési Ház munkatársai változatos kiegészítő lehetőségekkel készültek. A korábbi hagyományt követve ezúttal is tájékozódást fejlesztő tájfutáson vehettünk részt közvetlenül a tó partján. Most a verstájfutás mellett állatos kvíz is várta a jelentkezőket. A kihívást kedvelők számára nyújtott újra izgalmas alternatívát a hét kilometeres gyönyörű folyóparti környezetben megrendezett Duna -futam, melyre idén is számos nevezés érkezett.

A Welldance akrobatikus rock ‘n’roll formációjának látványos fashion dance koreográfiája ezúttal is megalapozta a jó hangulatot. A sérülésmentes versenyzés alapjául az egész testet átmozgató bemelegítés szolgált. Dömötör Katalin testnevelőtanár helybenfutással, guggolással, karkörzéssel tartotta melegen a rajtvonalnál felsorakozottak izmait és izületeit. A mezőnyben az amatőrök mellett gyakorlott sportolók is feltűntek. Elsőként az elszántan két kört futók indulhattak neki a távnak. A beszámolók szerint, bár nem volt hosszú a táv, kezdetben mégis nehézséget okozott a sokaságban utat törni, a második körben azonban már szellősebben futhattak. Az egy kört teljesítők egymás után rajtolhattak el korosztályonként. A kordon mellől szálltak a bíztató szavak. A közönség teljes erővel buzdította a versenyzőket. A legkülönfélébb futótechnikákkal találkozhattunk a futam során. Egy-egy gyerek képes volt úgy beosztani erejét, hogy a végső hajrában több hellyel tornázta előre magát. Egy 10 éves kisfiú a lógó cipőfűzővel teljesített két tókör után még benevezett egy harmadikra is. A legidősebb örökifjú résztvevő 79 évesen vállalta a megmérettetést. A legapróbbak szülői kísérettel futották le a távot, sokan kézen fogva érkeztek. Volt akinek szúrt az oldala, volt aki a cél előtt adta fel és rogyott a fűre. A nehézségek ellenére, jellemzően mégis kifulladva, kipirulva, büszkén értek kicsik és nagyok célba. A színes összképhez a tóparton kergetőző, kavicsot dobáló, fára mászó, viháncoló gyerekek látványa is hozzátartozott. A díjazottaknak Rogán László polgármester adta át a jól megérdemelt érmeket és ajándékcsomagot. A póló grafikája ismét Külüs László, Barcsay díjas fiatal budakalászi festőművész keze munkáját dícséri és városunk nevezetességeit ábrázolja.

Tavasszal ismét találkozunk!

Teljes galéria: itt