Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Ovi-Foci pálya minden budakalászi óvodában

2019. július 23.

A szabadtéri, élménygazdag mozgásfejlesztés most már valamennyi óvodai tagintézményben magas szinten folyhat: elkészült a Szalonka utcai oviban is a futballpálya. 

A 6 X 12 méteres kültéri, műfüves, palánkkal körülvett és hálóval fedett pálya újabb teret ad a mindennapos mozgáshoz, szabadidős labdajátékokhoz.  A szabad levegőn történő irányított, tudatosan felépített játékos mozgástevékenységeken túl a gyermekek a szabad játék során használhatják a pályát.

Az Ovi-Sport Alapítvány telepítette műfüves sportpályák önrésze 4.500.000 Ft, mely összeg jelentős részét, 3.985.000 Ft-ot az osztrák Jungbunzlauder cég által kiírt pályázaton nyert el a Budakalászi Nyitnikék Óvoda. A fennmaradó összeget Budakalász Város Önkormányzata biztosította, amely feltétele volt a sikeres pályázatnak.

Az Ovi – Sport Alapítvány első focipályáját a Szentistvántelepi Óvodában adták át 2012-ben. Az alapítványt nyolc évvel ezelőtt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori játékosa hozta létre. A remek labdarúgó 2016-ban elhunyt, de örököseként fia folytatja a tevékenységét.