Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. november 28. kedd | Stefánia napja

Hírek

 

Ovis Mezei futóverseny

2018. április 10.

Az önkormányzati sporteseménynek sok éves hagyománya van már városunkban. A nagyarányú részvételnek és lelkesedésnek köszönhetően immár évi két alkalommal mérhetik össze gyorsaságukat a kicsik az óvodás futóversenyen.

Kegyesek voltak az égiek, hiszen hétágra sütött a nap a mai izgalmakkal teli délelőttön, amikor gyülekezni kezdtek az óvodások a réten kialakított futópályán. A nagycsoportosokat az elmúlt hetekben már rendszeres edzéssel készítették fel nemcsak az óvónők, de több családban a szülők is. Így ma szinte kivétel nélkül lelkesen vettek részt a versenyen. Korábban az óvoda udvarán időméréssel motiválták a kis sportolókat, végül 31 másodperc volt az ovikör rekordideje.

Városunk valamennyi óvodája együtt képviseltette magát a megmérettetésen. Az óvónők vezetésével sétáltak el az apróságok a szép zöld helyszínre, ahol már várták őket a szervező Művelődési Ház munkatársai zenével, előkészített frissítőkkel, harapnivalókkal. A bemelegítést jó erőnlét jellemezte, izgatottan vágtak bele a gyerekek a zenés izomlazításba. Több nagycsoportos immár második éve versenyez, így ők igazán tapasztaltnak számítottak társaik körében.

A rajtot megelőzően Grünwald Tímea intézményvezető is személyesen járt körbe és bíztatta a kicsiket. A kis Lenhardt Levente határozott kéréssel fordult idén az óvodavezetőhöz. „Margit néni, megoldható, hogy mindenképp én nyerjek?” Ha nem is elsőként futott be végül, de nem lehetett oka panaszra, hiszen végül szép eredménnyel, az ötödik helyen végzett. Láthattuk Nelli nénit is, aki kézenfogva futott egy lemaradó kislánnyal, így ő is szépen tudta teljesíteni a távot.

Számos szülő tette szabaddá magát, hogy elkísérje gyermekét a versenyre, hogy buzdítva, vele futva közösen élje meg az esemény pillanatait. Láthattunk futóruhában, kutyával érkező apukát, csapatokban futó édesanyákat. Szálltak a levegőben a „Hajrá”-k, a „Szuper vagy!” és a „Te vagy a csúcs!” buzdítások.

Végül a lányoknál a dobogón elsőként Vass Bora, másodikként Schieszl Hanna és harmadikként Lycsa Léna végzett. A fiúknál első lett Kamp Dávid, második Lenti Levente – Ónody Nimród holtversenyben, míg harmadik Jaulin Ábel.

Idén Rogán László polgármester két különdíjat is kiosztott. Az elsőt Gorgyán Levente érdemelte ki kiváló teljesítményével, aki két évvel ezelőtti szívműtétét követően állt ma a rajthoz és teljesítette a távot. A másik érmet, a fair play különdíjat a sportszerű magatartás indokolta. A kitüntetés Molnár Andrist illette, aki a győzelemmel mit sem törődve segítette fel menet közben felbukott társát.

A húsz első befutó ez alkalommal is egyedi pólót kapott. Idén első ízben pedig mindenki hazavihetett egy csomag zsírkrétát is a szép sportteljesítményért.

Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük mindenkinek a részvételt!