Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. november 28. kedd | Stefánia napja

Hírek

 

Pályázat a meningococcus B védőoltás támogatására

2020. május 26.

Budakalász Város Önkormányzata elkötelezett az egészségügyi célú prevenció erősítésében. Fontos a betegségek kialakulásának megelőzése, az egészség megőrzése, az egészségi állapot és az életminőség javítása, az egészség védelme, amelynek megalapozását már egészen kisgyermekkorban el kell kezdeni.

A 2020-as évre a 12/2020. (IV.22.) önkormányzati rendelet 25. § (2) bekezdése alapján az egészségügyi prevenciót szolgáló védőoltások költségének részbeni átvállalására pályázatot hirdet a város a közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt élő szülő/törvényes képviselők számára.

A védőoltás költségeinek támogatására (a költség 50 százalékáig) azok a szülők pályázhatnak, akiknek a gyermeke 2018. május 01. napja után született és a pályázat benyújtásakor a 2. életévét nem töltötte be, a meningococcus B – köznyelven fertőző agyhártyagyulladás – elleni védőoltás-sorozat költségének átvállalását pályázat keretében igénylik, és akik arra a házi gyermekorvosi igazolás alapján jogosultak.

A támogatott korosztály védettsége 3 db oltás beadását követően alakul ki. Támogatott védőoltás a pályázat benyújtását követően beadott védőoltásokra igényelhető, de megkezdett oltási sor esetén is benyújtható a pályázat az arányosan csökkentett önrész-hozzájárulás megfizetése mellett.

 

 

 

 

A pályázat egész évben folyamatosan benyújtható, az előírt formanyomtatványon (pályázati adatlap) és a megjelölt igazolással (támogatott oltóanyag igénylő és igazoló lap) együtt. Nem megfelelően benyújtott pályázat esetén 8 napos határidővel egyszer van lehetőség hiánypótlásra.

Bővebb információk a részletes pályázati kiírásban olvashatók.

 

Letölthető PDF fájlok:

PÁLYÁZATI ADATLAP

TÁMOGATOTT OLTÓANYAG IGÉNYLŐ ÉS IGAZOLÓ LAP

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÉS FOLYAMATLEÍRÁS A SZOCIÁLIS PÁLYÁZATOK ÉS TÁMOGATÁSI KÉRELMEK ÜGYINTÉZÉSE SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSRŐL

 

Kérdés esetén Rehákné Dócs Zsuzsanna igazgatási előadóhoz fordulhatnak a 06 70/459-8930-as telefonszámon vagy a rehakne.zsuzsanna@budakalasz.hu e-mail-címre írhatnak.