Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Parlamenti tanulmányút

2017. április 26.

Budakalász Város Önkormányzata számára nagyon fontos a város iskoláinak segítése és az intézményekben tanuló gyerekek tanulási, nevelési körülményeinek folyamatos javítása. Amellett, hogy új iskolát épít a gyerekeknek, a város minden évben 3-4 millió forinttal segíti a meglévő iskolákat. Az elmúlt évtől kezdődően pedig tanulmányút keretében lehetőséget biztosít a 4. évfolyamoknak a magyar demokrácia jelképének, a törvénykezés helyének megismerésére, a Magyar Országház látogatására.parlamenti lát

A programban Budakalász összes negyedik osztálya, összesen mintegy 150 gyermek tekinthette meg a Parlamentet áprilisban. A látogatás során a gyerekek megtekintették az épület díszlépcsőjét, kupolacsarnokát, a Szent Koronát, a koronázási jelvényeket és a felsőházi üléstermet, megismerték a Ház történetét és a benne található műalkotásokat. Volt olyan osztály, amelyik budapesti sétával tette teljessé a tanulmányutat.

Az idén az egyik osztály Nógrádi Anikó tanítónő segítségével saját készítésű -a parlamenti látogatást összefoglaló- montázsukkal köszönték meg az Önkormányzatnak a tanulmányutat. Ercsényi Tiborné alpolgármester asszony ezt követően személyesen látogatta meg az osztályt és mondta el, hogy milyen örömmel fogadták a Városházán a beszámolót.

Image

parl3 parl4 parl5parl4