Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. április 12. hétfő | Gyula napja

Hírek

 

Polgármesteri egyeztetés az elkerülő út érdekében

2021. február 24.

Dr. Göbl Richárd polgármester a hét elején levélben kérte pomázi kollégáját, hogy az északi fél-elkerülő út engedélyezési eljárása során olyan kéréseket és feltételeket fogalmazzanak meg, melyek nem gördítenek akadályt a mindkét város számára előnyökkel járó fejlesztés elé.

A beruházás a projekt jelenlegi állása alapján belátható időn belül megvalósulhat, amennyiben ebben az érintett települések konstruktívan közreműködnek

– fogalmazott dr. Göbl Richárd. A két város vezetői a közelmúltban személyesen is egyeztettek a beruházásról. A pomázi városvezetés képviseletében Leidinger István a tulajdonosi hozzájárulás feltételeként számos, főként az átmenő forgalom korlátozását és a gyalogosok biztonságát célzó kérést fogalmazott meg a beruházó felé.

Budakalász támogatja Pomáz törekvéseit, hogy csökkentsék a város belső útjainak terheltségét. A feltételek között az elkerülő útról egy új lehajtó kiépítése is szerepelt a pomázi ipartelep felé, amit Budakalász vezetése nem támogat. Az ipartelep északi oldaláról (a 1112. sz út felől) ugyanis a NIF Zrt. már betervezett egy új körforgalmi csomópontot, ami biztosítja a terület megközelítését és lehetőséget teremt a későbbi bővítésére is. Az elkerülő úton a HÉV-felüljárótól a Duna felé eső lejtős szakasz alján egy újabb csomópont közlekedésbiztonsági szempontból is előnytelen, emellett az út újratervezésével járna, ami jelentősen lassítaná a projekt megvalósítását.

Kép forrása: NIF Zrt.

Február 24-én, szerdán, 17 órakor online lakossági fórum lesz a témában, mely a Pomáz TV Facebook oldalán élőben követhető.