Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 22. szerda | Beáta, Izolda napja

Hírek

 

Polgármesteri tájékoztatás és egyeztetés a képviselőkkel

2021. február 02.

A járvány második hulláma ősszel elérte Magyarországot is. A kormány november 4-től visszaállította a rendkívüli jogrendet, újra kihirdette a veszélyhelyzetet, amit az Országgyűlés 90 napra meghosszabbított. A veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedéseket a kormány február 1-ig, majd legutóbbi döntésével március 1-ig meghosszabbította.

A testületi döntési jogköröket veszélyhelyzet idején a polgármester gyakorolja. Nincsenek formális testületi ülések, de ez nem jelenti azt, hogy a szakbizottságok képviselői nem dolgoznak. A 2011 Egyesület képviselői heti rendszerességgel tartanak munkamegbeszéléseket, melyeken szükség szerint a hivatal munkatársai is részt vesznek, illetve a képviselők is bekapcsolódhatnak a hivatali vezetői értekezletek munkájába.

A polgármesteri döntések előtt veszélyhelyzet idején adott a lehetőség, hogy valamennyi képviselő véleményezze a döntéselőkészítő anyagokat. Dr. Göbl Richárd polgármester a személyes egyeztetéseket és tájékoztatást is fontosnak tartja, a fideszes képviselőkkel tegnap zajlott egy több mint két órás ilyen megbeszélés.

A tavalyi veszélyhelyzet óta meghozott polgármesteri határozatokat ide kattintva érik el>>