Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 27. hétfő | Hajnalka napja

Hírek

 

Rangadót játszott a BMSE – kár az utolsó tíz percért

2022. november 14.

Vereséggel zárta a tavalyi címvédő Gödöllő elleni bajnoki rangadót a BMSE együttese a Pest megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában. A kalásziak nagyszerűen helytálltak a mezőny egyik legjobb csapata ellen, a győzelem sorsa csak a találkozó hajrájában dőlt el. Helyszíni beszámolónk képgalériával. 

A kalászi futballisták a legutóbbi bajnoki évadban az utolsó fordulóig harcoltak a bennmaradásért. Végül siker koronázta erőfeszítéseiket, és a lendületet megőrizve újult erővel vágtak neki a küzdelmeknek az őszi szezonban. A fiúk szép eredményeket értek el, és a jó kezdés után megerősítették helyüket az élmezőnyben. Szombaton kora délután így rangadót vívhattak a legutóbbi bajnok Gödöllővel.

A BMSE sportpályáján a hazai szimpatizánsok mellett szép számmal megjelentek a gödöllői drukkerek is, és remek hangulatban, kellemes, napos időben indult útjára a labda. Az első percekben a kalásziak térfelén folyt a játék, a házigazda jobbára védekezett, riválisa pedig próbált előnyt szerezni. Nem sokkal később aztán kijött a szorításból a BMSE, és Völgyi Dániel egy 17 méterről leadott, remek lövéssel jelezte, hogy bravúrra készül csapata. Egy tizenegyes-gyanús esetet is feljegyezhettünk a folytatásban, de néma maradt a bíró sípja, amikor az egyik kalászi játékost felvágták a tizenhatoson belül.

A játékosok mindkét oldalon igyekeztek jól beosztani erejüket, és a térfélcsere után is nagy volt a küzdelem a pályán. Egy kényszerű cserét nem engedett elvégezni a bíró, így bár a gödöllőiek kapuja elől mindenki visszazárt, a cserejátékost nem engedte pályára lépni a játékvezető. Majdnem hátrányba került a csapat, ám nem sokkal később újabb kalászi játékos került a földre az ellenfél 16-osán belül, egyértelműen kihúzták a lábát. A kalásziak nem törtek meg, rövidesen egy az egyben vezethettük a labdát a gödöllői kapusra, aki remek ütemérzékkel lépett ki és elérte a hosszan megtolt labdát. Már-már úgy tűnt, hogy pontosztozkodás lesz a vége, amikor jött a hajrá, és a gödöllőiek a 85. percben vezetéshez jutottak. A végén már az történt a pályán, amit a vendégek akartak, és a 88., a 90., majd a 93. percben is bevették ellenfelük kapuját. A látottak alapján mindenképpen túlzó a 0-4-es végeredmény.

A hétvégi forduló után a Vecsés áll a tabella élén 29 ponttal, második a Gödöllő 27 ponttal. A Budakalász 7 győzelemmel és 5 vereséggel a hatodik helyen tanyázik. Érdekesség, hogy a BMSE tavaly, az egész bajnokság során összesen 29 pontot gyűjtött, most pedig már 21-nél jár. Reméljük, csapatunk újabb sikerekkel fejezi majd be az őszt, és a tavaszi folytatás is jól alakul majd.

A mérkőzés képgalériája, fotók: Szabó Zoltán