Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 21. szerda | Eleonóra napja

Hírek

 

Rangos nemzetközi strandröplabdaverseny a Lupa-tónál

2022. augusztus 12.

Csütörtökön kezdődött és vasárnap ér véget a magyarországi strandröplabda World Pro Tour Futures-torna, amelynek az ob-döntőhöz hasonlóan a budakalászi Lupa Beach ad otthont. A női és férfi mezőnyben is indulnak magyar párosok, emiatt is mindenképpen érdemes lesz kilátogatni az eseményre.

A férfiaknál a főtáblán négy magyar páros is szerepel, közülük a legmagasabb pontszámmal természetesen az immár négyszeres bajnok Hajós Artúr, Stréli Bence duó rendelkezik, amely az elmúlt hetekben két Olaszországban rendezett World Tour-versenyen is az ötödik helyen végzett. A tornán elindul még a tatai bajnoki fordulóban bronzérmet szerző Oláh Botond, Dóczi Domonkos kettős, a Petik Csanád, Udvarhelyi Márton alkotta páros, és a tavalyi U20-as Eb-n negyedik helyen végző, a vasárnapi ob-döntőben pedig bronzérmes Mikuláss Koch Marcell, Szabó Vilmos duó.

A nőknél – hasonlóan az erősebb nemhez – négy párossal vágunk neki a Lupa Beachen rendezendő World Tour-versenynek. Az immár kétszeres bajnok Szombathelyi Szandra, Villám Lilla duó két Futures-tornán is indult, Görögországban a 21., Törökországban a 17. helyen végzett. Az ob-negyedik Vasvári Eszter és Zsófi együtt indulnak a World Touron, csakúgy, mint Czene Adrienn és Győri Panna, illetve az abádszalóki ob-fordulóban bronzot szerző Szabó Adrienn, Villám Csenge páros.

A felnőttekkel párhuzamosan U18-as és U20-as MEVZA-tornát is rendeznek ugyanott, a Lupa Beachen, ahol további magyar versenyzőknek is szurkolhatunk, így például az újdonsült felnőtt ob-ezüstérmes Kun Stefániának, aki ezúttal nem ob-döntős párjával, Szabó Annával, hanem Honti-Majoros Chiarával lép majd homokra.

Forrás és fotó: hunvolley.hu