Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Reggel hétkor rajtolt az idei horgászverseny

2020. szeptember 23.

Az Óbuda-Kalász Horgászegyesület szombaton tartotta idei horgászversenyét az. Az évek óta egyre népszerűbb eseményen idén 41 indulónak tudtak lehetőséget adni a megmérettetésre.  Ahogyan Horváth István, az egyesület elnöke elmondta, többen is jelentkeztek volna, de az Omszk-tó partján a biztonsági rendelkezések és a versenykiírás idén erre adott lehetőséget.

A versenyen 41 indulóból Csordás Péter érte el a legjobb eredményt (4,42 kg), második Tóth Balázs lett (3,52 kg), a harmadik helyen pedig Judák Sándor (2,51 kg) végzett. A nyertesek oklevelet és értékes horgászfelszerelést kaptak. Horváth István örömmel számolt be arról is, hogy idén fiatalok is szép számmal jelentkeztek, közülük az első három legjobb eredményt elérőt szintén megjutalmazták. A díjakat dr. Göbl Richárd polgármester adta át.

Az Óbuda-Kalász Egyesület 35 éven keresztül a Lupa-tavat használta, de onnan el kellett költözniük. Az Omszk-tó halászati vízterület, melynek halászati jogát az Egyesülettel kötött haszonbérleti megállapodás keretében adta át az Önkormányzat. Az Óbuda-Kalász Horgászegyesület ebben az évben összesen 41 mázsa pontyot telepített a kezelésében lévő Omszk-tóba, ahol főleg ponty és keszegfélék de a pisztráng sügér is megtalálható.

A dr. Göbl Richárddal a verseny helyszínén készült interjút a képre kattintva tekinthetik meg: