Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 27. hétfő | Hajnalka napja

Hírek

 

Régi budakalászi fotókat gyűjtünk!

2018. január 26.

Kutatásra fel, irány a padlás, pince, kamra!

Sokan követik folyamatosan frissülő írásainkat, új cikksorozatainkat. Lelkes és elkötelezett csapatunk naponta azon dolgozik, hogy minél színesebb, aktuálisabb, érdekesebb anyagokat állítson össze az itt élőknek, melyeket mind az internetes felületeken mind az újságban folyamatosan közlünk. Korábban már láthattak régi fotókból készített összeállítást Bloch Hugó archívumából, a sorozatot szintén sokan követték és értékelték. Szeretnénk folytatni a hagyományt, így megköszönjük, ha az Ön birtokában lévő régi, papír alapú fotóit rendelkezésünkre bocsátja és azt mi közkinccsé tehetjük felületeinken publikálva.

Másrészt olyan fotókat is várunk, amelyek a közelmúltban készültek és azt mutatják be, hogy azóta mennyit fejlődött a város. Tavaly a Budakalász anno és most című összeállításunkban az elmúlt évek változásait, fejlődését mutattuk meg. Ezt a sorozatot is szeretnénk újraindítani.

Kutatásra fel tehát! Kérjük nézzék át a régi fotóalbumokat, porolják le a padláson lévő kincseket rejtő régi ládákat, kutassák át a dobozokat. Ez egy értékmentő tevékenység, melybe érdemes bekapcsolódni. Munkanapokon 8:00 – 14:30 óra között tudjuk fogadni ezeket a régi, eredeti családi felvételeket, melyet azonnali szkennelést követően visszaadjuk tulajdonosának. Hozzájárulást követően meg is jelentetnénk válogatott anyagunk részeként ezeket a kordokumentumokat.

Érdekes lehet minden Budakalászon készített fotó a közel- és a régmúltból!

Akciónk résztevőit városi ajándéktárgyakkal jutalmazzuk!