Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Régi-új intézményvezetők Budakalászon

2021. augusztus 18.

Kinevezték a Patakpart Általános Iskola első intézményvezetőjét

Budakalász Város Önkormányzata a város túlterhelt oktatási intézményeinek tehermentesítése érdekében új általános iskolát építtetett a Klisovác utcában. A Patakpart Általános Iskola szeptember 1-től kezdi meg működését. Az iskola intézményvezetője Kovács Kristóf Áron lesz, akit augusztus 1-én Dr. Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár nevezett ki.

Budakalász új általános iskolája 2021. augusztus 1-én állami fenntartásba került, így a Patakpart Általános Iskola a többi budakalászi iskolához hasonlóan a Váci Tankerületi Központ intézményeként működik a jövőben.

Kovács Kristóf Áron a Váci Tankerületi Központ fejlesztési ügyintézőjeként koordinálta a Patakpart Általános Iskola építési projektjét az elmúlt évben. Előtte a Szentistvántelepi Általános Iskola intézményvezetője volt 2010-től 2020 tanév végéig, ahol angol nyelvet is tanított.

Kovács Kristóf Áron a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen angol nyelv és irodalom szakos tanár és történelem szakos bölcsész, a Budapesti Műszaki Egyetemen pedig szakvizsgázott közoktatási vezetői képesítést szerzett.
Kovács Kristóf Áron nevét sok-sok kalászi gyerek és szülő ismeri, elismert intézményvezető volt. A kedvelt tanár kétgyermekes apuka, lelkes természetjáró és életének fontos része a sport is.

Fotó: Nagy Tamás

Németh Rita a Szentistvántelepi Általános Iskola intézményvezetője

Németh Rita a Szentistvántelepi Általános Iskola intézményvezetői posztját megbízott vezetőként vette át egy évre tavaly augusztusban. Idén pályázat útján további öt évre nyerte el az intézményvezetői pozíciót.

Németh Rita több mint 10 éve tagja az iskola tanári testületének. 2010-ben könyvtárostanárként került az intézménybe, ő alakította ki a könyvtárhelyiséget és építette fel a szükséges rendszereket. 2013-tól intézményvezető-helyettesként segítette az iskola működését. Ezen kívül  magyartanárként és tanulószobás nevelőként is részt vett a diákok képzésében.

Cikkeket írt a Budakalászi Hírmondóba, nagyban hozzájárult az iskola honlapjának és Facebook oldalának létrehozásához, fejlesztéséhez. Fontos számára a környezeti nevelés.

Könyvtáros és magyartanári diplomáit Szegeden szerezte, majd 2014-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szakvizsgázott: közoktatási vezető képesítést szerzett.

Mindkettőjüknek sok sikert kívánunk!