Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 14. vasárnap | Örs, Stella napja

Hírek

 

Rekordszámú részvétel a Tófutáson

2017. október 07.

Az őszi tófutáshoz rendelni sem lehetett volna szikrázóbb napsütést a mostaninál. Az immár hagyományossá vált sportesemény az egész várost és a térséget megmozgatta. A részvétel is rekordot döntött 802 nevezővel. A versenyen a legfiatalabb futó három, a legidősebb pedig 76 éves volt. A résztvevők a legkisebbektől a nyugdíjasokig derekasan edzettek már hetek óta a pályán. Legtöbbünket bizonyosan már korán reggel kidobott magából az ágy.
A reggeli nevezéseket követően több sportformáció is bemutatót tartott repertoárjából. A kicsik elkötelezettségét és kitartását nemcsak a küzdősportban de a divattáncban egyaránt megcsodálhattuk. A műsorszámok után szakszerű, egész testet alaposan átmozgató bemelegítés következett a Welldance Társulat tagjainak vezetésével. Tíz órától tíz percenként indították a különböző rajtszámokat. Azok számára, akik később kerültek sorra, Mihalik Sára világbajnok kajakozó gondoskodott az izmok megfelelő kondíciójáról.
A rajtvonalnál óriási izgalommal készülődtek a versenyzők, majd megindult a hajrá. A kisebbek kísérővel teljesítették a távot, sok szülő végig bíztatta gyermekét, fogta a kezét. Láttunk olyan kisfiút, akit figyelmeztettek futótársai, hogy kikötődött a cipőfűzője, ő azonban nem adott magának időt a leállásra, így bár botladozva de ő is célba ért. Legtöbben kipirulva, fújtatva de boldogan szakították át a célszalagot családtagjaik, barátaik kitartó buzdítására. A hagyományos pálya mellett a tavalyi évhez hasonlóan, a vállalkozó kedvű résztvevők idén is nevezhettek tájfutásra, ami jól fejleszti a tájékozódó képességet és remek élményt nyújt szép környezetben, jó levegőn.
A legjobb helyezést elértek pólót és oklevelet kaptak, melyeket Ercsényi Tiborné alpolgármester asszony mellett Szívós Márton olimpikon vízilabdázó adott át.
A városlakók ezúttal is bebizonyították a sport és a helyi közösség iránti elkötelezettségüket.

Köszönjük a részvételt!