Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 23. kedd | Lenke napja

Hírek

 

Rendbe teszik a Budakalász HÉV megállót

2018. szeptember 19.

Budakalász város területén három helyen is megáll a HÉV. A megállók, a pálya és a környezetükben található területek a MÁV-HÉV Zrt. tulajdonába tartoznak, így azok fenntartása, rendbetétele is a társaság feladata. Az önkormányzati zöldkarbantartók a közlekedési társaság feladatát átvállalva több ízben tették már rendbe a HÉV melletti zöldfelületeket. A megállóban található objektumokat illetően a Szentistvántelepi HÉV megálló védett önkormányzati épületét a város 2013-ban építette újjá és adta át a Rendőrségnek használatra. A Lenfonógyári HÉV megálló a közlekedési társaság tulajdona, ezt az épületet az elmúlt években a vállalat felújíttatta.

Budakalász megálló és környezetének állapota azonban mostoha és változatlan hosszú évek óta. Ezekre a hiányosságokra az Önkormányzat rendszeresen felhívta a MÁV-HÉV Zrt. vezetőinek figyelmét. A cég más prioritásokra hivatkozva azonban mindig napolta az intézkedést, emellett a vállalatnál lezajlott vezetőváltások sem gyorsították a folyamatot. A rendbetétel érdekében több szinten is folyt az egyeztetés, ami mostanra járt eredménnyel. Ennek megfelelően úgy tűnik most sikerül a legégetőbb problémát, a megálló vízelvezetését megoldani.

„A napokban munkagépekkel hozzák szintbe a megsüllyedt burkolatot. A kockaköveket már felszedték, a felület zúzott köves aljzatot kapott. Ezután homokot kerül ide és a köveket megtisztítva tesszük vissza.”- tudtuk meg Tóth Zsolt MÁV-HÉV főpályamestertől.

A terület rendezésére, mind az Önkormányzat, mind pedig a közlekedési társaság konkrét tervekkel rendelkezik. Az Önkormányzat P+R parkolók kialakítására adott be pályázatot, a MÁV-HÉV Zrt. pedig a terület teljes rendezését szeretné megvalósítani középtávon szintén pályázati forrásból.