Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 26. hétfő | Edina napja

Hírek

 

Rendezvénysorozattal ünnepeljük A magyar kultúra napját

2024. január 19.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én. Kölcsey Ferenc kéziratának tanúsága szerint a költő 201 éve, 1823-ban, ezen a napon készült el a Himnusz kéziratával. Három részes eseménysorozattal ünnepeljük meg a jeles alkalmat.

22-én, hétfőn, 17:00-kor a Faluházban a „Hang és szó” c. zenés felolvasó esttel ünnepeljük meg a jeles napot. Az előadáson rendhagyó módon budakalászi gyerekek és felnőttek olvassák fel kedvenc irodalmi szövegeiket, felváltva zeneszámokkal, a zeneiskolai tanítványok és tanárok előadásában. A magyar irodalom kiváló alkotásai közben felcsendülnek Bartók Béla felföldi dudanótái.

A belépés ingyenes!

25-én 18:00-kor Vértes György – MADE IN HUNGARY – A magyar pop-rock története képekben

Vértes György retrospektív kiállítása 1977 – 2017-ig képekben mutatja be a magyar pop-rock történetét.
A kiállított képek között találunk koncert fotókat, hanglemez borító képeket, stúdió felvétel közben készült fotográfiákat is. A kiállítást megnyitja: Müller Péter Sziámi. A kiállítás után  BACKSTAGE – Laza csevegés popsztárokkal /élőben/ –  Az est vendége: Tolcsvay László lesz.

Az ünnepségsorozatot január 26-án annak a színháznak az előadásával zárjuk, aminek Budakalász szülötte, Milosevits Péter is a tagja volt. A Magyarországi Szerb Színház Jávor Pál utolsó mulatása című darabját január 26-án mutatja be a Faluházban Jávor Pali utolsó mulatása című darabját. A darabot Rusz Milán írta és az ő rendezésében láthatjuk a kalászi színpadon. Jávor Pál szerepében Benkő Pétert láthatjuk, míg a zenei betétek színvonalát Suki Iván prímás garantálja.

Az előadásról további információkat a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár honlapján találunk.

 

Kiemelt kép: kagyarkurir.hu