Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поэдравльамо на интернет страници града Калаэа

2020. szeptember 26. szombat | Jusztina, Pál napja

Hírek

 

Rendkívüli testületi ülés volt augusztus 19-én – összefoglaló

2020. augusztus 19.

Augusztus 19-én délelőtt rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület. Tizenegy napirendi pontot nyilvános, egyet zárt ülésen tárgyalt. Új cég végezheti a hulladékszállítást, megújulhat a Schmidt-ház, és eldőlt, kik kapják az idei pedagógus díjakat.

A testület döntött a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet módosításáról, és a régi Schmidt-ház Német Nemzeti Önkormányzattal közös jövőbeni hasznosításáról.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tárgyában lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertese a NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. lett. A képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert az új hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés aláírására. Ha pályázók között jogorvoslati eljárás indulna (a másik ajánlattevő a VERTIKÁL Közszolgáltató Nonprofit Zrt.) a képviselők felhatalmazták a polgármestert a jelenlegi közszolgáltatói szerződésének meghosszabbítására.

A testület módosította a 2020. évi közbeszerzési tervet, továbbá döntöttek a Csodabogár Közoktatási Alapítvánnyal kötendő tizenegy bölcsődei férőhelyre vonatkozó megállapodásról és az ellátási díj szülőkkel közös 50-50 százalékos társfinanszírozásáról.

Elfogadták a Kaláz Kft. 2019. évi beszámolóját és a társaság Felügyelő Bizottságának ügyrendjét. Ugyancsak elfogadták a Lupa Egyesület 2019. évi támogatásáról szóló elszámolást, a Nyitnikék Óvoda Alapító Okiratának módosítását és a Lenvirág Alapítvány őszi rendezvényének támogatását; valamint módosították a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulással kötött megállapodást. A napirendi pontokat a jelenlévő képviselők egyhangúlag szavazták meg.

A testület zárt ülésen tárgyalt a városi pedagógus-díjak odaítéléséről és egybehangzóan úgy döntött, hogy ebben az évben a dr. Milosevits Péterné – Budakalász Közoktatásáért díjat Barcza Lászlóné, a Szentistvántelepi Általános Iskola; a Budakalász Kiváló Pedagógusa díjat pedig Blaskóné Oravecz Edit, a Nyitnikék Óvoda és Vörös Balázsné, a Szentistvántelepi Iskola pedagógusai kapják. A díjak átadására az augusztus 31-i ünnepségen kerül sor.