Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 25. kedd | Vilmos napja

Hírek

 

Sármentesítés a Berdóban

2018. március 02.

A csatornázást követően megváltozott az utak rétegrendje a Berdóban. Ez tette sárossá az útfelszínt, amit sajnálatos módon mindannyian tapasztalhattunk.

Az elmúlt időben a Polgármesteri Hivatal munkatársai folyamatosan dolgoztak a megoldáson. Karácsony előtt ideiglenesen zúzottkövet terítettek el a gyalogosok számára, valamint a Penta Kft-t is kötelezték a helyreállításra. Ez utóbbi munkálatot azonban nagyban nehezítette a téli időjárás, a hol fagyos, hol olvadt sáros útfelület.

Az Önkormányzat ezért február végén sármentesítést végeztetett a területen. A Cseresznyés utcától lefelé munkagéppel és nagy erővel tolták le a sarat az utak felületéről. A kitüremkedő púpoknál feltorlódott, összegyűlt iszapos anyagot elszállították, az itt található mélyedésekbe zúzott követ töltöttek, így egyenlítve ki a felületet.

A Cseresznyés utca feletti területen vízbekötések is zajlottak az utóbbi időben, melynek következtében nyomvonal süllyedés történt itt néhány helyen. Ennek helyreállítására is kötelezte az Önkormányzat a kivitelezőt. A feladatot zúzottkő terítéssel hajtották végre.

Átmeneti javulást mindenképp sikerült így elérni a végleges, tavasszal kezdődő Gerinc utcai komplett út- és csatornaépítést megelőzően.