Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Strand Budakalászon

2016. július 15.

Kedvezménnyel használhatják a budakalásziak az új „Lupa strandot”

Tájékoztatjuk a budakalásziakat, hogy strand nyílik a városban a Luppa-tó partján. A strandon legálisan, rendezett és biztonságos körülmények között lehet fürdőzni a mai naptól egészen októberig. A fürdőhelyet az Óbuda Zrt. területén egy magáncég a Lupa Strand Kft. üzemelteti. (A Luppa-tavat jelenleg 75 %-ban az Óbuda Zrt., 25 %-ban Budakalász Város Önkormányzata birtokolja. DSC_0074Az üzemelő strand az Óbuda Zrt. területét bérli.) A cég a vizet bevizsgáltatta, a szükséges engedélyeket beszerezte és a tavat fürdőzésre alkalmassá tette. Így a strandolásra kijelölt partszakaszt és a tavat homokkal töltötte föl, a fürdőhelyet kibójázta, a területet elkerítette, folyamatosan szolgálatban álló vízimentőket foglalkoztat, emellett parkolót alakított ki, büfét, WC-t, zuhanyzót üzemeltet, a parton pedig napernyőket, nyugágyakat biztosít. Mindezekért a szolgáltatásokért a vállalkozó belépőt szed.

A kalászi strandolási lehetőség megteremtése mellett külön öröm, hogy a városvezetés közbenjárására a teljesárú jegyárakból a budakalásziak 20%-os kedvezményt kapnak az idén a budakalászi állandó lakcímkártya felmutatásával. (Más kedvezménnyel össze nem vonható).

DSC_0076 A magánterületre települt, magáncég üzemelésével működő „Lupa Strand” mellett az önkormányzat korábbi ígéretéhez híven a városi tulajdonú Omszk tavon szándékozik rendezett strandolási lehetőséget biztosítani. A város a következő években igazi sport és rekreációs központtá szeretné tenni az Omszk tó környékét. Még az idén elkészül a rekortán futópálya és a fitnesz park, a következőkben pedig teniszpálya és a strand is szerepel a tervek között.