Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Strandröplabda: szépen helyt álltak a Villám testvérek a Nemzetek Kupáján

2023. június 12.

Az elmúlt hétvégén a Kőér utcai Budapest Beach Arénában rendezték meg a strandröplabda Nemzetek Kupája olimpiai selejtező budapesti tornáját. A rangos eseményen a budakalászi Villám Lilla és húga, Csenge is ott volt a magyar válogatott tagjaként.

A férfiaknál a jelenleg legerősebb és legmagasabban jegyzett kettős, a négyszeres országos bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence, valamint a Strandröplabdázásért SE másik párosa, Petik Csanád és Dóczi Domonkos vette fel a harcot az ellenfelekkel. A nőknél a legutóbbi két bajnoki címet megnyerő Villám Lilla és a 2021-es ob-döntőn ezüstérmes Szabó Adrienn, valamint Windisch Kinga és Villám Csenge képviselte a magyar színeket.

A férfiak Franciaországgal, Csehországgal, Portugáliával és Észak-Írországgal szerepeltek egy csoportban, míg a nők Olaszország, Ausztria, Anglia és Horvátország társaságában küzdöttek meg a továbbjutást jelentő első helyért. A jövő évi szuperdöntőből nemenként egy-egy páros szerez olimpiai kvótát a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra. Férfi válogatottunk bravúros teljesítménnyel kiharcolta a döntőbe jutást, de ott végül kétszer is a harmadik játszmában maradt alul a franciákkal szemben. Az elért második hellyel a fiúk így is alaposan túlteljesítették az elvárásokat. Női csapatunk is jól kezdte a rangos tornát, eljutott a legjobb négy közé, az elődöntőben aztán 2:0-s vereséget szenvedett az esélyesebb Olaszországtól. A Villám-lányok tisztesen helyt álltak párjaikkal.

Tavaly szeptemberben adtunk hírt arról, hogy történelmi sikert ért el a budakalászi kötődésű Villám Lilla és párja, Szabó Adrienn a hagyományos őszi bibionei Beach Volley Maratonon. A női páros versenyszámban ugyanis első alkalommal állhattak fel magyar sportolók a dobogó tetejére. Villám Lilla 2021-ben és 2022-ben egyaránt magyar bajnoki címet szerzett Szombathelyi Szandrával a Lupa-tónál megrendezett országos döntőben, és a hírek szerint az idén is harcba száll majd az elsőségért.

STRANDRÖPLABDA, NEMZETEK KUPÁJA, BUDAPEST

FÉRFIAK
A DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Magyarország–Portugália 2:0
Petik, Dóczi–Leite, Maia 2:1 (–16, 11, 11)
Hajós, Stréli–Pedrosa, Campos 2:0 (20, 17)

DÖNTŐ
Franciaország–Magyarország 2:0
Q. Aye, C. Aye–Petik, Dóczi 2:1 (27, –19, 11)
Krou, Gauthier-Rat–Hajós, Stréli 2:1 (16, –19, 10)

NŐK
A DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Olaszország–Magyarország 2:0
Arcaini, They–Villám Cs., Windisch 2:0 (10, 17)
Gottardi, Menegatti–Szabó, Villám L. 2:0 (15, 12)

Szabó Adrienn és Villám Lilla

Windisch Kinga és Villám Csenge

Fotók: hunvolley.hu