Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 07. csütörtök | Ambrus napja

Hírek

 

Szedd magad idén is az epret!

2019. május 30.

A szezon kezdetével megnyitotta kapuit a Luppa-szigeti úton található eperföld is. A „Szedd magad” módszer méltán népszerű, hiszen friss, jó minőségű gyümölcshöz juthatunk helyben, ahol a begyűjtés folyamata is összehozza a közösségeket.

A tavalyihoz képest 4,5 hektárral bővült a termesztésbe vont terület kiterjedése – számolt be róla Keszeri Antal tulajdonos. Az itt termő Elsanta típusú eper nagy szemű, illatos, gombabetegségek ellen rezisztens, holland fajta. Az esőzések idején soronként terített szalmázással védekeznek a termőföldön.

Az eper az egyik legegészségesebb gyümölcs, fontos C-vitamin forrás. Felhasználhatósága igen változatos. Ki tudna ellenállni egy friss, saját készítésű epres joghurtnak?! Cukor- és kalóriatartalma alacsony, rosttartalma azonban magas.

Már az első hétvégén is sok látogatót vonzott a lehetőség. A szezon általában négy hét, ez terméstől és időjárástól függően változhat. A látogatókat kérjük, hogy a terület megközelítésekor az erre a célra kialakított több száz fős parkolót használják.

Ár: 10 kg – ig 520 Ft / kg, 10 kg felett 490 Ft / kg.

Nyitva minden nap 8 – 19 óráig.

Telefonszám: + 36 26 368 000