Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Szeles napok jönnek

2020. június 19.

Pénteken a gomolyfelhők mellett kisüt a nap. Záporok eleinte főleg északon és keleten, majd délután délnyugaton fordulnak elő. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúl északi részein és a középső tájakon viharos széllökések is lehetnek. 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge hidegfronti hatás érvényesül.

Szombaton északkelet kivételével erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Zápor, zivatar ismét több helyen fordulhat elő, a Duna-Tisza közét elkerülik a hevesebb események. Délután 19-26 fokra készülhetünk.

Vasárnap sok lesz felettünk a felhő, több helyen előfordulhat eső, zápor, keleten, északkeleten egy-egy zivatar is. A Dunántúlon erős, viharos lesz az északnyugati szél. Délután 18-25 fok valószínű.

Hétfőn is gyakran erős, a Dunántúlon viharos lehet az északi-északnyugati szél. Itt lesz naposabb idő, keleten viszont még kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. Napközben 22-28 fokot mérhetünk. Kedden 23-28 fok lehet délután, kevesebb lesz a záporból, zivatarból, de marad a szeles idő.

Kedden napos, gomolyfelhős idő várható. Ismét nagyobb eséllyel fordul elő zivatar, zápor. A szél azonban mérséklődik, a nappali felmelegedés pedig erősödik: kedden már 25-30°C-os nyári meleg lehet.

Június 26-án pénteken zivatarok várhatók több helyen az országban, de az UV sugárzás is erős lesz, akár 15 perc közvetlen napon tartózkodás alatt le lehet majd égni.

Forrás: Köpönyeg, Időkép, MTI