Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 14. péntek | Vazul napja

Hírek

 

Szent Iván éji túra indul péntek este a Holló-völgyből

2023. június 22.

Aki nehezen viseli a nyári hőséget és a tűző napot, annak is kiváló szabadtéri programnak ígérkezik a Szent Iván éji túra, ami péntek este 7 órakor indul a Holló-völgyből. A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Június 23-án este indul a Szent Iván éji túra Gerstenkorn András geológus vezetésével a Holló-völgyből. 19 órára várjuk a résztvevőket a „Sportos Budakalász” eseménysorozat újabb programjára. A túra nem lesz különösebben megterhelő, a távot négy-öt óra alatt tehetjük meg.

Fotó: Cyclonerik, Időkép

A kora esti indulás előnye, hogy a naplementét már a Kevély felé vezető útról csodálhatjuk és a mohás, ligetes pihenőknél együtt vacsorázhatunk a kirándulótársainkkal. Az elemózsia mellett érdemes magunkkal vinni folyadékot, szúnyog- és kullancsriasztót, zárt cipőt és olyan világító eszközt, ami több órán át képes megfelelő fényt adni. A túra többnyire erdőben, a Kevély Budakalászhoz közelebbi oldalán halad majd barlangok és különleges homokkő-képződmények mellett. Nagyobb gyerekek is csatlakozhatnak a felnőttekhez, hiszen éjfélre bizonyára mindenki ágyba kerülhet majd.