Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 15. szombat | Jolán, Vid napja

Hírek

 

Szentendre Rend-trend-je

2015. szeptember 09.

A következő kiadvánnyal a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai szeretnék tájékoztatni az érdeklődőket, mivel foglalkoztunk Mi az elmúlt időszakban, a Dunakanyarban, Budakalásztól, Visegrádig

Garázdaság a szüreti mulatságon

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint B. József István 43 éves budakalászi lakos 2014. szeptember 27-én este a budakalászi szüreti mulatságon felrúgott egy üstöt, amiben étel főtt, majd amikor az étel készítője számon kérte a viselkedése miatt, akkor összevitatkoztak. Ezt követően a helyi férfi több személlyel is szóváltásba keveredett és felrúgott egy széket a művelődési házban.

A férfi ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán. Gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A B. József ellen folytatott nyomozást az eljáró hatóság befejezte és a Szentendrei Járási Ügyészségen bíróság elé állítási javaslattal élt.

 Hamis csekkel íratták át az autókat

Sz. Attila Gábor 50 éves budapesti, J. Tamás 41 éves pilisszentiváni és P. Zoltán 39 éves budapesti lakosok 2011. július 4. és 2012. június 14. közötti időszakban hét gépjármű átíratását intézték. Azonban a gyanúsítottak – a rendelkezésre álló adatok szerint – a tulajdonosoktól átvett vagyonszerzési illetéket nem fizették be, hanem a pénzt eltulajdonították, azzal sajátjukként rendelkeztek és az okmányirodában hamis bizonylattal igazolták az illeték megfizetését. Ezt követően sor került az átírásokra. Később azonban a tulajdonosoknak utólag be kellett fizetni az illetéket, mivel erre a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól felszólítást kaptak.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya sikkasztás bűntett és magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, melynek során mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Az ellenük folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és az illetékes ügyészségen vádemelési javaslattal élt.

Élettársa befektetését próbálta ellopni

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást K. Magdolna 58 éves budapesti lakos ellen.

Az asszony 2013. október 12-én költözött el volt élettársával közös otthonukból. A megalapozott gyanú szerint K. Magdolna a pakolás során megtalálta a férfi arany befektetési kártyáit, melyeket a holmija közé rejtett és megpróbálta eltulajdonítani. A sértett észlelte a lopást és értesítette a rendőrséget.

Az eljáró hatóság a napokban befejezte a nyomozást és a nő ellen vádemelési javaslattal élt a Szentendrei Járási Ügyészségen.

                                                                                    Szentendrei Rendőrkapitányság