Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Szentendre Rend-trend-je

2015. szeptember 09.

A következő kiadvánnyal a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai szeretnék tájékoztatni az érdeklődőket, mivel foglalkoztunk Mi az elmúlt időszakban, a Dunakanyarban, Budakalásztól, Visegrádig

Betörők a bíróság előtt

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytatott lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Richárd 22 éves, H. Gyenisz 24 éves és Sz. Ádám 24 éves szentendrei lakosok ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak 2013. október 15-én napközben átvágták egy dunabogdányi telek kapuján a drótot, majd a telekről – a kerítés átmászását követően – bementek a szomszédos ingatlanra, ahol a szerszámos kamrából kisgépeket tulajdonítottak el. A helyszínről autóval távoztak, de útközben a Tahitótfalui Rendőrőrs járőrei intézkedés alá vonták őket, melynek során az ellopott gépeket is megtalálták.

A Szentendrei Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított, melynek során a nyomozók megállapították, hogy a fiatal férfiak 2012. november 19. és 2013. október 10. közötti időszakban több hasonló bűncselekményt követtek el Szentendrén, Leányfalun, Tahitótfaluban és Pomázon.

A nyomozóhatóság a napokban valamennyi cselekmény kapcsán indított büntetőeljárást befejezte és K. Richárd, H. Gyenisz és Sz. Ádám ellen vádemelési javaslattal élt a Szentendrei Járási Ügyészségen.

Vita a posta előtt

R. Lászlóné 47 éves pomázi lakos 2014. augusztus 13-án délután odament a különélő férje – parkolóban álló – autójához Pomázon, kinyitotta az ajtót és megütötte férje élettársát, majd rángatta a nő ruháját és szitkozódott. Férje az élettársa védelmére kelt, megpróbálta a támadó asszonyt visszafogni, de R. Lászlóné őt is megütötte és szidalmazta.

A 47 éves asszony ellen a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. A vizsgálók az eljárást befejezték és vádemelési javaslattal éltek az asszony ellen az illetékes ügyészségen.

Közbiztonsági akció a Szentendrei Rendőrkapitányságon

A Budaörsi Rendőrkapitányság Pilisvörösvári Rendőrőrs és a Szentendrei Rendőrkapitányság Pomázi Rendőrőrs munkatársai 2014. november 7-én és november 8-án – a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság támogatásával, valamint a Pilisi Parkerdő Zrt. Erdőrendészeti Szolgálatának közreműködésével – közösen fokozott ellenőrzést tartottak. Az akció célja a természetvédelmi területeken jellemző bűncselekmények megelőzése, felderítése és az elkövetők azonosítása, elfogása volt.

heliA pilisvörösvári és a pomázi rendőrök, valamint a társszervek munkáját segítették a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság munkatársai, akik helikopterről figyelték a területet és azonnal jelezték a földön ellenőrzést végző kollégáiknak, ha jogsértést észleltek. A nehezen megközelíthető területekre való eljutást könnyítette meg az akció időtartama alatt a Globserver Kft. által – együttműködési megállapodás keretében – biztosított Polaris Ranger típusú terepjáró.

A rendőrök 6 személyt vontak intézkedés alá.

Szentendrei Rendőrkapitányság