Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 14. vasárnap | Örs, Stella napja

Hírek

 

Szentendre Rend-trend-je

2015. szeptember 09.

A következő kiadvánnyal a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai szeretnék tájékoztatni az érdeklődőket, mivel foglalkoztunk Mi az elmúlt időszakban, a Dunakanyarban, Budakalásztól, Visegrádig

Közlekedési baleset tanúit keressük

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást folytat halált okozó közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2137/2014.bü. számon.

A rendelkezésre álló adatok alapján M. András 36 éves budapesti lakos 2014. november 24-én délelőtt gépjárművével Budapestről Szentendrére tartott a 11-es számú főúton. Budakalász lakott területén kívül elveszítette uralmát a jármű felett és először a pályatestet középen elválasztó betonfalnak, majd az úttestet jobbra elhagyva két fának ütközött. A járművet vezető férfi a baleset során életét vesztette.

A Szentendrei Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a balesettel kapcsolatos érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen vagy telefonon a Szentendrei Rendőrkapitányságon a 06-26/502-400-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Becsapta ismerősét

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást V. László 42 éves siroki lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi arra hivatkozással, hogy egy jelentős értékű munkába szeretne belekezdeni, közel 7 millió forintot kért kölcsön ismerősétől 2010-ben fél éves fizetési határidővel. A határidő leteltekor a sértett nem kapta vissza a kölcsönadott összeget, V. László folyamatosan hitegette teljesítéssel, valamint további összegeket kért. A tartozást érvénytelen váltókkal ismerte el a kölcsönadó felé. Tartozása 2013. elejére közel 15 millió forintra nőtt, melyből semmit sem fizetett vissza, ezért ismerőse feljelentést tett a Szentendrei Rendőrkapitányságon.

A nyomozóhatóság az eljárást a napokban befejezte és a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal élt a Szentendrei Járási Ügyészségen.

Bűnmegelőzési felhívás

Hogy előzhetők meg a bűncselekmények az ünnepi készülődés során?

A december minden évben a karácsonyi készülődés jegyében telik. Az üzletek megtelnek nézelődő, vásárló emberekkel. Minél nagyobb a tömeg, annál feszültebbek a vásárlók, és értékeik is annál inkább veszélyben vannak.

Az adventi időszakban a vásárlók sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncselekmények a lopás és a gépkocsi-feltörés. Mit tehet, aki meg szeretné előzni, hogy sértetté váljon?

Aki nagyobb tömegben, zsúfolt vásárban, áruházban vásárol, fokozottan ügyeljen értékei biztonságára. A pénztárcát, mobiltelefont táska helyett érdemes a kabát belső zsebében elhelyezni, ahol nehezebben férhetnek hozzá. A táskát fogja szorosan magához, értékeit lehetőleg ne hátizsákba tegye!

A táskát, pénztárcát nem szabad őrizetlenül hagyni a kosárban, bevásárlókocsiban. Ha nem szeretné az egész soron végigtolni a kocsit, értékeit mindenképpen vegye ki belőle és vigye magával, miközben nézelődik!

A parkolóban őrizetlenül hagyott gépkocsi minden ajtaját be kell zárni. Központi záras autóknál célszerű ellenőrizni, hogy valóban minden ajtó bezáródott-e. Az elkövetők ugyanis kifigyelhetik, hogy melyik ajtó maradt nyitva, így könnyűszerrel ki tudják venni az autóból a benne hagyott értékeket.

Az őrizetlenül hagyott járműben látható helyen, ülésen ne hagyjon semmilyen tárgyat, használja helyette a csomagtartót! Az utastérben hagyott táska, szatyor, doboz még ha üres is, vagy értéket nem rejt, a bűnelkövetők számára lehetőség, melyet meg is ragadnak.

E néhány tanács megfogadásával Ön is tehet azért, hogy a karácsonyi készülődés örömét ne árnyékolja be semmi.

Szentendrei Rendőrkapitányság