Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Szeptember 16. és 22. között autómentes hét Budakalászon

2023. szeptember 06.

Az Európai Mobilitási Hét keretében idén is autómentes napok lesznek Budakalászon. A szeptember 16-án kezdődő és 22-éig tartó rendezvénysorozat célja a társadalom környezettudatosságának erősítése. A színes program része az immár 20. Tour de Kalász szabadidős kerékpáros erőpróba, valamint a hagyományos bringás reggeli is.  

Az Európai Mobilitási Hét életre hívóinak fontos célja a teljes klímasemlegesség elérése 2050-ig, és ennek megvalósításában kiemelt szerepet játszik a közlekedés zöldítése. Magyarországon a károsanyag-kibocsátás ötödéért a közlekedés felel. Európa legnagyobb, közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányát szeptember 16. és 22. között rendezik meg és Budakalász ismét csatlakozott a kezdeményezéshez.

A programsorozat a jövő hét végén a Ládafia kerékpáros vásárral indul, 17-én pedig a Tour de Kalász résztvevői veszik birtokba a várost. A kerékpárral munkába járókat szeptember 19-én reggel 7.00 és 9.00 óra között reggelivel várjuk a kalászi gát Sport utcai részén. A Patakpart Általános Iskolában, a Telepi Suliban, a Kalász Suliban, a Telepi Óvodában és a Nyitnikék Óvodában ugyancsak lesznek események az Európai Mobilitási Hét keretén belül.

Az idei budakalászi programok

Szeptember 16.  szombat – Ládafia kerékpáros vásár, cserebere, kerékpárjavítási workshop

Szeptember 17. vasárnap – Tour de Kalász

Szeptember 18. hétfő – Patakpart Suli, rendőrségi bemutató, balesetmegelőzési előadás, felfújható játékok, gokart, aszfaltrajzverseny

Szeptember 19. kedd – Bringás reggeli

Szeptember 20. szerda – Telepi Suli, Nyitnikék Óvoda: aki kerékpárral, Bicibusszal, gyalog vagy Gyalogbusszal jön, ajándékot kap

Szeptember 21. csütörtök – Kalász Suli: városi geocaching

Szeptember 22. péntek – Telepi Óvoda: aszfaltrajzverseny, ügyességi versenyek

Szeptember 17-én indul útnak a Tour de Kalász mezőnye.

Idén szeptemberben is lesz bringás reggeli, ezúttal a gáton várjuk majd a munkába igyekvőket.