Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 08. péntek | Mária napja

Hírek

 

Új cég végzi a hulladékszolgáltatást

2020. szeptember 01.

Mint arról már beszámoltunk, a nyári közbeszerzési eljárás eredményeként 2020. szeptember 1-től új szolgáltató, az NHSZ Vértes Vidéke Nonprofit Kft. végzi Budakalász Város Önkormányzata közigazgatási területén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenységet. A gyakorlatban szeptember 7. az első szemétszállítási nap, amikor már az új szolgáltató végzi a hulladékszállítást.

Hogyan alakul a hulladék elszállítása a jövőben?

Szeptemberben a jelenleg érvényben lévő hulladéknaptár szerint végzik a hulladék gyűjtését, vagyis hétfőnként szállítják el a kommunális hulladékot, szeptember 29-én a szelektív hulladékot, szeptember 8-án és 22-én pedig zöldhulladék-szállítás lesz. A Zöld Bicske által küldött idei évre érvényes zöldhulladék matricák és a már megvásárolt Zöld Bicske feliratú zsákok szeptember hónapban felhasználhatóak.

Október 1-től a hulladékgyűjtési napokban változás következik be. Az alábbiakban a jelenleg tudható információkat olvashatják. A többi részletet folyamatosan ismertetjük a szolgáltatóval való egyeztetés során.

A hulladékgyűjtő járművek a háztartási/kommunális hulladék gyűjtését októbertől hétfő-szerda-pénteki napokon végzik majd, a szelektív/elkülönített és a zöldhulladék gyűjtését pedig keddi és csütörtöki napokon (nem az egész városból az említett napokon, a végleges járatterv alapján hamarosan ismertetjük, hogy egyes utcákból, mely napokon szállítják a kommunális és mely napokon a szelektív és a zöldhulladékot.) A járattervek hamarosan elkészülnek, a részletekről pontos információkkal jelentkezünk majd. Az információk folyamatosan elérhetőek lesznek az önkormányzat és a közszolgáltató honlapján (http://vvhulladekkezelo.hu/). Emellett külön értesítést is küld majd a szolgáltató a budakalásziaknak. Szeptemberben hónapban azért is változatlan a hulladék-szállítás rendje, hogy az októberi változásokig legyen idő az információk megosztására, tudatosítására.

A hulladék kihelyezésének módja

A zöldhulladék gyűjtéséhez az új közszolgáltató társaság az év hátra lévő részére 8 db. zöld színű gyűjtőzsákot biztosít a családi házas övezetben ingatlanonként. Az első gyűjtési napon, 2020. szeptember 08-án azonban a zsákok még nem állnak rendelkezésre, így minden ingatlan elé bármilyen átlátszó zsákban két zsáknyi zöldhulladék, továbbá kötegelve (1 méternél nem nagyobb) ágak, gallyak kirakhatóak, ezek begyűjtését a közszolgáltató biztosítja. Ezen a gyűjtési napon történik meg a zöld zsákok kiosztása, postaládákba helyezve, vagyis a következő, szeptember 22-én esedékes zöldhulladék-szállítási napon már ezekben helyezhető ki a zöldhulladék.

Továbbra is forduljunk a szolgáltató ügyfélszolgálatához kérdéseinkkel, jelzéseinkkel

Az új szolgáltatóval kötött önkormányzati szerződés kiterjed az ügyfélszolgálati teendők ellátására is, ezért amennyiben a zöldhulladék-gyűjtés során bármilyen lakossági probléma merül fel, úgy azt haladéktalsnul jelezzék a közszolgáltató ügyfélszolgálati elérhetőségein:

Telefonon: 06-34/600-700

vagy

E-mailben: ugyfelszolgalat@vvhulladekkezelo.hu

A NHSZ Vértes Vidéke Nonprofit Kft. a Budakalászi Hulladékudvar irodájában (Budakalász, Kilinger Henrik u. 1291/25. hrsz., a volt Lenfonó területén) személyes ügyfélszolgálatot is biztosít a lakosság számára, minden hónap utolsó csütörtökén, azaz ebben az évben szeptember 24-én, október 29-én és november 26-án 10.00 és 14.00 óra között. A decemberi ügyfélszolgálati nap 17-én lesz 10.00 és 14.00 óra között.

A házhozmenő lomtalanítás szolgáltatáshoz időpont kérhető az új szolgáltató ügyfélszolgálati elérhetőségein.

A Hulladékudvar nyitvatartása

A Hulladékudvar 2020. szeptember 1-től zárva tart. A szolgáltatóváltást követően a tervek szerint az első nyitvatartási nap 2020. szeptember 17. csütörtök lesz (14-18 óra között), amikortól – átmenetileg – csak szelektív hulladék adható le. A Hulladékudvar újranyitásáról tájékoztatást fog adni a szolgáltató és az önkormányzat is.

A Hulladékudvar (Budakalász, Kilinger Henrik u. 1291/25. hrsz., a volt Lenfonó területén) az újranyitást követően az eddigi rend szerint, minden csütörtökön és pénteken 14.00 -18.00 óra között, szombaton 8.00-14.00 óra között fogadja az ügyfeleket.

Mit adhatunk le a Hulladékudvarban?

A Hulladékgyűjtő Bizonytalan ideig (remélhetőleg csak néhány napig), az új közszolgáltató hatósági adminisztrációs bejegyzésének idejére, kizárólag szelektív hulladékot (papír, műanyag és üveg) vesz át. Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Hulladékudvarba mást (építési törmeléket, elektronikai hulladékokat, veszélyes hulladékokat) csak az erről megjelent híradások után szállítsanak!

A Hulladékudvarban átvehető hulladékok fajtájáról és a további részletekről a későbbiek során ad majd tájékoztatást a szolgáltató és az önkormányzat.

A szolgáltató weboldala: http://vvhulladekkezelo.hu/