Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 14. vasárnap | Örs, Stella napja

Hírek

 

Szépülnek a zöldfelületek

2017. május 08.

Az Önkormányzat számára rendkívül fontos a városban a tiszta, rendezett és szép környezet kialakítása és fenntartása. A feladat elvégzése minden évszakban rengeteg feladatot ad a város zöldfelületi csoportja számára, hiszen településünkön sok a park és a fenntartást igénylő közterület. Ahogy kertjeinkben elvégezzük a tél után a tavaszi karbantartást, úgy a város területén, parkjaiban is megvalósítja az Önkormányzat ezeket a munkálatokat. Így a zöldfelületi csoport tavaszi feladatai közé tartozik a virágágyások felújítása, a kiszáradt fák kivágása, a megrongálódott ágyásszegélyek cseréje. Emellett a fákat metszik és ültetnek is újakat a zöldfelület növelése érdekében. A facsemeték ültetéséről korábbi írásunkban már beszámoltunk. Festik továbbá a padokat és a hirdetőtáblákat, megszüntetik a fagykárokat, amelyek az idei hideg tél kapcsán gyzöldfelület karbakoriak voltak.

A Kálvárián legutóbb a játszótéri részt füvesítették illetve 150 tő madárbirs cserjét ültettek el. Az Omszk park 14 hektáros teljes területét nagy munka rendben tartani. Itt 3-4 napot töltöttek a munkatársak a napokban kaszálással.

Kérjük, vigyázzunk a rendre és becsüljük az elvégzett munka eredményét, hogy mindannyian élvezhessük köztereink rendezettségét.