Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 21. vasárnap | Dániel, Daniella napja

Hírek

 

Szerda éjfélig nyújthatók be a 2022. évi helyi iparűzési adóbevallások!

2023. május 30.

Szerda éjfélig nyújthatók be a 2022. évi helyi iparűzési adóbevallások (”22HIPAK”), a végleges adó megfizetése is 2023. május 31-ig esedékes.

A vállalkozók/vállalkozások a Nemzeti Adó- és Vámhivatalon keresztül elektronikusan nyújthatják be a helyi iparűzési adóbevallásukat. Az ehhez szükséges nyomtatvány a NAV honlapján https://www.nav.gov.hu/  megtalálható. Ezt a bevallási nyomtatványt azoknak kell benyújtaniuk, akik/amelyek az iparűzési adó alanyának minősülnek és a székhelyük, telephelyük Budakalászon volt a 2022-es adóévben.

A végleges 2022. évi iparűzési adó befizetésének a határideje – bevallás benyújtásától függetlenül – 2023. május 31-e!

A helyi iparűzési adóban az adóelőleget és adófizetést önadózással kell teljesíteni. Egyúttal az önkormányzatunk adószámlájára kell megfizetni az adóelőleg különbözetet. Az adózók, vagy képviselőjük az Elektronikus Önkormányzati Portálra https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap  belépve ellenőrizhetik adószámlájuk aktuális állapotát.

Az iparűzési adóalap egyszerűsített meghatározásának választási határnapja megegyezik a bevallás benyújtási nappal, kérjük mielőbb vizsgálja meg az Önre nézve legkedvezőbb adózási lehetőségeket és válasszon.